Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Deepwood

Deepwood

Medlem
  • Plats Höör
  • Registrerad 2007-06-24
  • Senast aktiv 2011-07-09
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen Deepwood har skrivit i forumet.

[Tja!

Har insett att SSD is tha shiet och går och lurar på att byta ut min SuperDrive mot en SSD i min MacBook Pro 15" (2010). Att göra det verkar relativt enkelt men jag vill ju fortfarande kunna använda min SuperDrive de får gånger jag behöver det.

Därför tänkte jag att man kanske skulle kunna bygga in den innan interna läsaren i ett case och köra den som en extern läsare/brännare. Letade runt och hittade den här snubben som gjort nåt liknande men med en Air SuperDrive. MacBook Air SuperDrive for all « tnkgrl Mobile

Det jag klurar på är om detta kontrollerkortet kan lösa problemet och göra så att min SuperDrive kan kommunicera med datorn via USB. http://www.centrix-intl.com/details.asp?productid=3022

Någon som gjort nåt liknande? Vad tror ni?

//

Bugfix? Naah ... Remote slutade att fungera för mig och jag antar att det beror på uppdatering. Har en iPhone 2G som jag har låst upp med PwnageTool. Någon annan som har samma problem?

Ursprungligen av Martin Björkdahl:

Är detta en hårdvaru bugg eller mjukvaru bugg? Jag har provat och uppdatera till 2.0.1 men samma sak där?

Jag tror att det är ett mjukvaruproblem, jag har också problemet på min iPhone 2G med firmware 2.0 (5A347). När jag körde 1.1.4 så hade jag mycket bättre täckning och nu så försvinner täckningen emellanåt, även om jag är i "line-of-sight" av min router.

En fråga bara: Får även personer med ej hackade iPhones samma problem eller är det bara vi som har använt PwnageTool?

Ursprungligen av draags:

Trams...

Här i pyttelandet Sverige kanske MMS är förträffligt eller möjligtvis fler länder i Europa.

Men utanför vet knappt någon vad MMS är. Framförallt inte i det land där mobil tekniken ligger i framkant - nämligen Japan.

Japanerna hade vikt sig dubbelt över dina påståenden.

Däremot kunde man möjligtvis tycka att de kunde lagt in MMS funktion på något sätt, fast å andra sidan - varför köra på gammal teknik.

Men hörru... hur kan det då komma sig att Sverige råkar vara ett av de länder som ligger längst fram inom telekomteknik, trots att vi är ett "pytteland".. Visst att Japan är en spjutspetsnation när det gäller teknik men nu är det iPhone vi snackar om... och seriöst, jag tycker inte att den är så revulotionerande rent telefonmässigt. Den ligger ju minst tre år efter SonyEricsson när det gäller smarta lösningar. T.Ex --> Skicka kontakt; går inte med en iPhone men går att göra med en SE. Dessutom kan man välja hur man ska skicka den, b.l.a via BlueTooth och det är ju bra att man kan använda sin blåtand till mer än att ansluta ett sketet headset. Får väl se hur "revolutionerande" iPhone blir med stöd för HSPA och ett GPS chip...

// "Kritisk iPhone-ägare"

Jag tycker att detta programmet är asball men det hade varit ännu ballare (!) om det fanns stöd för åäö samt att man kunde köra remote desktop rakt ut. Men det kanske är lite väl mycket att begära av en telefon...

Det som Apple skulle kunna uppfinna till nästa generation av iPod Touch och iPhone är en lika stilren touchskärm som inte suger åt sig allt hudfett den kan hitta. Det hade varit en jäkla bra grej att satsa på, flottfri skärm.

Har funderat på att skaffa detta, verkar ju sjukt najs! Det stora "men" kommer när man tänker på hur mycket man surfar egentligen. Är det värt 200 spänn/ månad? Kan man använda sin iPhone som modem till sin MacBook? Annars är det ju guld för oss som vill utnyttja iPhones fulla potential.

Blir kvaliteten bättre om man rippar filmer via Handbreak? Jag använder iSquint och tycker att det funkar kalasbra. Går snabbt att koda om och kvaliteten är klart godkänd om man kör på "fullt ös". Har iof bara testat med .avi filer. Handbreak är väl bara för att koda om DVD och .TS filer?

Jag tycker att jivetalk fungerar klart bäst, nackdelen är väl att det blir en konstant dataström men jag tycker att Apollo IM är lite buggigt.. sen jag installerat det på min lur så har den uppfört sig konstigt, och det vill man ju inte.

På tal om IM... Nån som testat IM+for Skype? jag har testat det från min MacBook men inte på luren. Var tydligen tvungen att "subscribe"..:tveksam: kan ju vara värt att göra det om det nu fungerar bra.

Hade problem med att uppdatera 1.0.2 --> 1.1.1 när jag fick min lur förra veckan. Kör nu på 1.0.2. Följde iNdependence 1.3b guide och allt funkade tills vi skulle tills vi skulle uppdatera till 1.1.1. Fick ett felmeddelande från iTunes som sa att det inte gick att uppdatera pga av att det inte fanns tillräckligt med utrymme eftersom att den totala minnestorleken var på 300mb och att det fanns 132mb ledigt. Satt och tänkte nu och kom på att filen jag försökte uppdatera med hette iPhone1,1_1.1.1_3A109a_Restore.ipsw. Är det nån skillnad på denna filen och en uppdateringsfil till 1.1.1?

Senast redigerat 2007-11-28 16:22
Ursprungligen av Reisan:

Jo, det funkar att nå sin iPhone via SSH/sFTP och datorns internetdelning och Airport-kortet i datorn. Jag fick göra så när jag skaffa iPhone och fick inte igång trådlösa routern. Jag ställde in WEP-koden i inställningarna för Airport-kortet i datorn. Och så ställde jag in datorns inbyggda nätverkskort skulle dela ut internet till Airport-kortet. Men det är inte optimalt...

Vet inte om det är skit bakom tangentbordet eller om det är fel på min iPhone. Jag kör på 1.0.2 och hade igår problem att komma åt internet från min iphone. Jag testade på min polares nätverk och kom in på det men fick ingen anslutning till internet. När jag testade att dela ut internet från min macbook så kom jag åt google men sen står safari bara och tuggar. Kan det ha med firmwaren eller nåt annat att göra? På det öppna nätverket hemma hos mina föräldrar så funkade det det skitbra. Internet åtkomst via EDGE funkar men inte wifi. *komfunderad*

Det verkar ju vara sjukt drygt att man ska pröjsa €999 för en iPhone som inte funkar när man kan skaffa en för 2700 (dock hackad) som funkar kalas. Jag hade känt mig lurad.

Ursprungligen av Deepwood:

Får inte Adium att funka :/ den står bara och "tuggar" när jag försöker logga in med mitt MSN konto. Nån som har liknande problem?

Leopard drar ju lite mer hårdvara men för övrigt verkar det helt ok.

Citerar mitt gamla inlägg och kan härmed säga att jag har hittat en lösning som funkade om det är fler än jag som har haft samma problem med Adium.

Skriv följande i terminalen:

sudo su (ditt lösenord)
cp /etc/hosts /etc/hosts.bak
echo 65.54.239.20 messenger.hotmail.com >> /etc/hosts
echo 65.54.179.216 nexus.passport.com >> /etc/hosts
echo 65.54.183.203 login.live.com >> /etc/hosts
exit

Vet inte säkert om det funkar för alla men det funkade för mig. Lycka till!

Får inte Adium att funka :/ den står bara och "tuggar" när jag försöker logga in med mitt MSN konto. Nån som har liknande problem?

Leopard drar ju lite mer hårdvara men för övrigt verkar det helt ok.

Ursprungligen av Midmus:

VARNING!

Har man Macbook INTEL CORE DUO så är 2Gb max. Dvs man kan inte använda mer än 2 st 1Gb's minnen. / Midmus

Då är det helt omöjligt att trycka in 3 Gb i min MacBook CoreDuo. Det funkar bara i Core2Duo eller?