Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mattias_N

Mattias_N

Medlem
  • Namn Mattias Nilsson
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning IT
  • Registrerad 2009-12-08
  • Senast aktiv 2021-09-22
  • Antal inlägg 135

Foruminlägg

De senaste inläggen Mattias_N har skrivit i forumet.

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Hur gick det för dig Mattias?

Jag provade apparna Remo Duplicate (nånting) och iRemover. Remo hittade knappt några liknande foto (av över 1000 i kamerarullen) trots att jag drog ner igenkänningsexaktheten i inställningarna. iRemover hittade så många som 200 även om den missade ganska många till synes liknande. Så jag köpte betalversionen av iRemover, vilken för övrigt är buggig och har kraschat flera gånger.

Ursprungligen av CekariYH:

Kolla om någon av dessa appar gör vad du vill genom att skriva image compare i sökfältet i Mac App Store ( MAS)

Tack, jag har hittat flera appar (även på iOS) som säger sig göra ungefär vad jag önskar, men innan jag väljer första bästa så så tänkte jag höra om nån här på forumet har hunnit prova någon av apparna och kan dela med sig av sina erfarenheter.

Jag är nyss hemkommen från en resa där jag tog många fotografier med min iPhone. Jag har en (o)vana att fotografera samma motiv flera gånger för att öka chansen till ett välkomponerat foto, vilket innebär att min kamerarulle innehåller många foton som nästan är identiska.

Har ni nåt tips på en pålitlig och lättanvänd iOS-app som söker igenom kamerarullen i jakt på foton som påminner om varandra och därefter ger användaren möjlighet att enkelt radera de mindre bra varianterna av samma motiv?

Om det finns ännu bättre OSX-program som gör detsamma - efter att man överfört iPhone-fotona till Apple Photos på OSX - så är jag även tacksam för tips på sådana.

Ursprungligen av ztikkan:

Mattias_N: Jag har ett Nudient "frosted" om du är sugen? Använt ett par dagar och således "nyskick". Det var inte rätt skal för mig då jag var ute efter ett mer "greppigt" skal, typ silikon. Är ditt för en hundring och bor i Mölndal.

Tack för erbjudandet, men jag köpte ett Apple-läderskal som jag är nöjd med förutom att det tynger ner och breddar mobilen ganska mkt. Å andra sidan är det värt det eftersom det känns tryggt att veta att det lär klara ett fall mot de flesta underlag.

Har någon av er som använder Nudient-skal tappat er iPhone i golvet eller marken? Jag är medveten om att påverkan beror på hur mobilen landar men det vore ändå intressant att veta om nudient-tunna skal tål att tappas eftersom det är mitt främsta skäl att använda skal.

Senast redigerat 2017-11-19 08:14
Ursprungligen av @ndreas:

Dbrand skin dragon kör jag med, alltid haft på mina telefoner. Då känslan är kvar men skyddar ändå sidor och baksidan utan att bli tjockare.

Tack för tipset, det verkar tåligt men jag är ute efter ett skal med en plan yta eller läder/skinn.

Jag har beställt iPhone X och funderar på vilket skyddsskal jag ska köpa. Skalet ska vara så tunt och "osynligt" som möjligt men ändå klara fall i golvet/marken. Dessutom är det ett plus om långsidokanterna av skalet närmast displayen inte stör kant-swipes alltför mycket.

Ett par riktigt tunna alternativ är Nudient och Peel, men frågan är hur de klarar av att tappas i marken. Har ni erfarenhet av någon av dessa skal? Är något av dem att föredra framför det andra? Har ni tips på andra liknande tunna varianter? Ett lite robustare alternativ är Apples silikon- och läderskal, men det vore trevligare med ett tunnare skal.

Nudient skal iPhone X
Peel skal iPhone X
Apple läderskal iPhone X

Ursprungligen av barbapappa_86:

RAM är ju enkelt att plocka ut, så där kan du alltid börja med att testa ta ut ena stickan, sedan den andra (och tillbaka med den första) om problemet kvarstår. Bäst är så klart att testa med nya stickor.

Jag har utfört en djupgående AHT (Apple Hardware Test), men inte heller denna test signalerade minnesfel. Minin har inte heller startat om på några dagar, vilket iofs inte säger så mkt eftersom jag varit med om det tidigare. Om den startar om igen så kommer jag att prova att plocka ur en av minnesmodulerna och se om det påverkar stabiliteten.

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Startar om av sig själv låter ju väldigt konstigt. Du har inte råkat ut för strömavbrott, och har den inställd på att starta om automatiskt efteråt? Kanske kan vara fel på PSUn också.

Det stämmer att jag har ställt in Minin på att starta om efter power-failures. Det är möjligt att det är nåt fel på PSU:n, men jag är osäker på hur jag kontrollerar det.

Ursprungligen av juanito:

Även disken kan ha problem trots att disk utility inte hittar nåt fel.

Okej, vet du om det finns nåt effektivare sätt (än Disk Utility) att kontrollera om det är fel på SSD:n?

Jag tar förresten tacksamt emot tips på diagnostiska OSX-program för detektering av hårdvarufel.

Ursprungligen av barbapappa_86:

uppstod problemen efter att du hade ändrat något? Installerat ett program eller kanske bytt hårdvara?

Bra fråga. Som jag tyvärr har svårt att svara på mer än att det känns som att jag upplevt problemen mer frekvent på sistone. Jag har inte bytt hårdvara sedan jag köpte datorn begagnad för nåt år sedan så isf är det nån mjukvara som spökar. Om det inte är nån av de två minnesmodulerna alltså.

Tack för svaret! Jag använder senaste versionen av OSX Mavericks och har kört den "snabba" varianten av AHT, men den visade inte upp nåt fel. Jag ska söka efter Kernel panic i Console efter nästa ofrivilliga omstart och se om det är orsaken.

Jag använder en Mac Mini (Mid 2011) till att agera hårdvara åt Plex Media Server. Tanken är att Minin ska vara igång konstant, men tyvärr verkar Minin starta om varannan till var tredje dag. Jag har verifierat SSDn via Disk Utility, men den uppvisar inga fel.

Hur felsöker jag dessa ofrivilliga omstarter? Jag har tittat i Console och jag ser inga uppenbara rader som indikerar systemfel. Men å andra sidan är det svårt att felsöka när man inte riktigt vet vilka rader man kan och bör söka efter.

Har ni sett herr-skinnhandskar med smartphonefingrar i fler/andra butiker i år? Jag har hittat ett par på Accent (399 kr), men eftersom jag är ute efter en annan modell så tar jag gärna emot tips på andra alternativ.

Tack för svaren! Finns det några funktionsmässiga fördelar eller nackdelar med att välja Asus AC-66U/68U framför AirPort Extreme? Jag ser för övrigt att AirPort Extreme bara har 3 st LAN-portar jämfört med 4 st på Asus-modellerna. Det ger en fördel för Asus.

Jag ska köpa ny trådlös router och eftersom jag (förutom en Synology-NAS) enbart äger Apple-produkter så undrar jag om det är en självklarhet att välja en AirPort Extreme router eller om det finns andra router-alternativ som funkar erkänt bra med Apple-produkter? Hur trivs t.ex Asus AC-66/68U med iDevices?

Jag kommer nämligen främst att använda iPad Air och iPhone 5 i det trådlösa nätverket och utöver det så är det viktigt att min Synology 213j NAS funkar bra.

Ursprungligen av cubeis:

Ja Tack !

Macforums paradbutik vid nordstan har dämpat Apples intresse att sätta Göteborg på kartan. Grrrrrrrrr ogillas.
Jag ger mig ut och letar lokaler bums Apple hör bara av er

Psss Känns som att Göteborg aldrig ska få någon Apple butik vad tror ni ?

Frågan är var i Göteborg som Apple bör förlägga en framtida butik. Nordstan känns väl inte helt otänkbart, förutom att de i så fall inkräktar på Macforums territorium. Det vore spännande om de chockar med en Apple Store Backaplan?