Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
loftux

loftux

Medlem
  • Plats Spånga
  • Registrerad 2011-04-04
  • Senast aktiv 2018-01-09
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen loftux har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Spånga
  • 2017-12-06 16:52
Ursprungligen av jakobnilsson:

Ok har använt appen i fem minuter, och kan redan säga att den är bättre än HBO Nordic-appen, vilket ioförsig inte säger så mycket. Jag fick ett "introduktionspris" på 2,99 dollar (cirka 25 kronor) per månad första sex månaderna. Därefter får vi se om det kommer tillräckligt mycket intressant material. Blir däremot lätt jultittande på Man in the High Castle och American Gods.

Var kan man hitta detta introduktionspris på $2,99? Hittar bara dyare för typ $10.

  • Medlem
  • Spånga
  • 2017-11-06 19:41
Ursprungligen av loftux:

Titta Nu - Nästa

Har problemet med att sidan "Titta nu" inte laddar, stannar vid en spinner. Kunde konstatera att det är relaterat till funktionen "Nästa", slår man av den funktionen i inställningar så laddas sidan.

Har därefter testat att stänga av integrerade appar, rensa historik och även att stänga av "Nästa" på iphone för att se om det är något av det som stör ut. Så fort funktionen "Nästa" slås på igen så slutar det fungera. Och den funktionen är ju den mest värdefulla i hela TV Appen.

Ominstallerade ViaPlay och ViaFree och då började det fungera igen. Så någon av dem (eller båda) hade ställt till det.

  • Medlem
  • Spånga
  • 2017-11-06 13:41

Titta Nu - Nästa

Har problemet med att sidan "Titta nu" inte laddar, stannar vid en spinner. Kunde konstatera att det är relaterat till funktionen "Nästa", slår man av den funktionen i inställningar så laddas sidan.

Har därefter testat att stänga av integrerade appar, rensa historik och även att stänga av "Nästa" på iphone för att se om det är något av det som stör ut. Så fort funktionen "Nästa" slås på igen så slutar det fungera. Och den funktionen är ju den mest värdefulla i hela TV Appen.

  • Medlem
  • Spånga
  • 2015-12-10 11:44

Gav bort en Netatmo i 70-årspresent till farsgubben. Fungerar fin-fint. Men det var ingen monteringssats med till regnmätaren, borde det inte varit det? Att bara ställa regnmätaren någonstans så blåser den ju iväg. Verkar finnas separat att köpa men inte sett någon som har den i lager av de som säljer själva stationen.

Vad jag också missat att kolla var att han bara hade en iphone4 och inte kunde använda den senaste versionen av netatmo-appen. Men den äldre versionen finns i app-store och kan användas till dess han byter upp sig på iphone.

edit:stavning

Senast redigerat 2015-12-10 13:37
  • Medlem
  • Spånga
  • 2014-01-08 07:35

Har nu efter att raderat disken kört en ny full backup utan problem. Även startat en backup manuellt nu på morgonen utan problem, tidigare så triggade det 100% av gångerna en omstart av Time capsule.
Finns vad jag vet inte något sätt att felsöka disken utan att skruva ur den. Känns ju sådär att ha sin backup på en disk på eventuellt är trasig. Skall köpa in en extern disk att köra backup på, man bör ju se till att ha flera backuper.
Eller så är det så att en skadad time machine fil kan ställa till så stora problem.

  • Medlem
  • Spånga
  • 2014-01-07 19:23
Ursprungligen av kenjon:

Krångligt? Nej:
http://www.99mac.se/forum/t/306802-en-losning...
Men jag tror inte det löser ditt problem...

Nej inte krångligt nu längre med hjälp av din länk, tack. Kunde kolla loggar nu, men visade inget mer än att påloggning lyckas, men sen startar det om.

Ursprungligen av suddgummi:

Hur gammal är din Time Capsule? Det kan ju vara som så att hårddisken i den är på väg att ge upp och när den försöker få tillgång till viss yta att läsa eller skriva på den misslyckas det fatalt. Du kan ju testa om det går att göra backup via den om du stoppar i en USB-hårddisk som du kör Time Machine mot. Funkar det då, ja, då är det nog disken i Time Capsulen som är på väg att ge upp.

Den är ca 2 år, så får hoppas att disken fortfarande är ok.

Iallafall gjorde jag så att jag raderade hela disken. Startar ny backup, och den tickar just nu på utan omstart. Så det verkar som om att en felaktigt time machine fil kan få hela Time capsule boot om.
Det jag får hoppas på är att orsaken till att det blivit fel i time machine filen/filerna inte är att disken håller på att gå sönder. Går det byta isåfall?

  • Medlem
  • Spånga
  • 2014-01-07 09:26

Jag kör Mavericks med senaste uppdateringarna på en Macbook Air.
De senaste dagarna har backup slutat fungera (har gjort det tidigare). Det allvarliga här är att så fort Time Machine försöker starta backup så startar hela Time Capsule om.
Hittar inget vettig i loggarna lokalt

Citat:

2014-01-07 08:44:41,141 com.apple.backupd[4473]: Attempting to mount network destination URL: afp://Peter%20L%C3%B6fgren;[email protected]/Data
2014-01-07 08:44:51,584 com.apple.backupd[4473]: Mounted network destination at mount point: /Volumes/Data using URL: afp://Peter%20L%C3%B6fgren;[email protected]/Data

Därefter startar Time Capsule om (och hela nätverket droppar och ungarna skriker för det inte längre kan spela online...).
Tyvärr är ju Airport Utility ett av apples sämre verktyg, senare version så kan man inte se loggfiler på time capsule. Skall visst gå installera 5.6, men är rätt krångligt som jag förstått det (vet någon hur?)

Kanske är det bara att radera disken via Airport verktyget och börja helt ny backup?
Några andra förslag?

  • Medlem
  • Spånga
  • 2012-08-17 08:45

Så fort jag kopplar in min externa Cinema display så fryser ML på min MBA (senaste 13") under förutsättning att den någon gång varit i sleep mode.

Gör jag detta så händer det
1. Haft min MBA inkopplad till Cinema display (den är inte senaste med thunderbolt)
2. Kopplar ifrån min MBA och kör fristående
3. Öppnar/stänger locket under arbetsdagen ett par gånger
4. Återkommer till min Cinema display, kopplar in den
=>Frysning. Mus eller tangentbord slutar svara, enda sättet är en hård avstängning
Steg 4. fryser oavsett om jag väcker MBA genom att först öppna locket, sedan koppla in, eller koppla in först och väcka via det externa mac usb-tangentbordet.

Från min Cinema display port kopplar jag alltid in både displayport och usbkontakten.

Någon annan som drabbats? Eller har någon bra ordning för att plugga ihop sakerna igen för att undvika frysning.

  • Medlem
  • Spånga
  • 2012-04-04 09:05

DN har nu lanserat det Digitala paketet. Jag har testat det några dagar, och här är mina synpunkter. Tidigare i tråden har det handlat mycket om priset i tråden, nu tänkte jag mer att tekniken är intressant. Jag diskuterar utifrån användning på "new iPad"
(Skapade inte ny tråd det det hänger ihop med DN+, mod kan lyfta ut om hen vill).

DN+
Jag såg fram emot att testa DN+ med min "new iPad", det har hittills varit en fröjd läsa text på den. Men DN+ är skrämmande dålig upplösning på fonterna. Detta eftersom att allt är bilder, text skickas inte som text och renderas lokalt, utan som bilder. Wired har en bra artikel som förklarar problematiken kring magazinplublicering How Licensing and Hardware Bottlenecks Confound Magazine Text on the iPad | Epicenter | Wired.com. I korthet är det så att den smidiga bläddringen i tidigare iPad är pga att det är bilder, att rendera fonter så skulle det tagit för lång tid rita om sidorna, och att det upplevts trögt. Är nog troligen inte ett problem längre med nya iPad, men här krävs att i detta fall DN+ uppdaterar sin app. Jag har kontaktat DN som svarat:
"Våra tekniker jobbar för fullt på en uppdatering som ska vara anpassad till
"new ipad". Allt kommer dock inte bli högupplöst då tidningen skulle bli
för tung för plattan att klara av men texten ska enligt uppgift bli mycket
bättre."
Jag hoppas de även lägger in stöd för auto-orientering, självklart skall man kunna läsa även på bredden.

dagensnyheter.se
Här finns en positiv sak att säga, fonterna är skarpa. Annars är det ganska kasst för att vara en digital lansering 2012.

Inloggning: Det finns en kryssruta för att komma ihåg inloggning. Detta glöms dock bort inom ett par timmar, så man får logga in konstant. Det hade väl kunnat vara ok om det nu gått att spara inloggningen i Safari, vilket Safari erbjuder sig att göra. Men nästa gång du går dit så hittar inte Safari fälten. Kan det bero på att inloggningsformuläret ligger inbäddat två (som i 2) iframes? Kanske något konstigt säkerhetstänk...

Laddning av sidor: Varje navigering laddar om hela sidan. Att ta fram en sådan här satsning som inte laddar om just den delen av sidan som måste ritas om med hjälp av XHR är, jag minst sagt, inkompetent. Det är inte svårt att göra idag, det finns utmärkta ramverk för detta. Nu blinkar hela sidan när du navigerar till ny artikel. Även om Safari är snabb på att parsa sidan är detta irriterande, alla knappar länkar försvinner för att snabbt dyka upp igen. Om bara texten/bilderna i rutan ritades om skulle det upplevas som att "det bara dyker upp". Det har jag själv prövat i lösning som jag tagit fram.

Bläddra sidor: Även om dagensnyheter.se skall kunna användas från andra enheter än iPad så handlar det om några rader kod för att lägga in swipe stöd för att bläddra sidor. Ny finns visserligen en knapp för nästa artikel, men visst vore det smidigt att kunna svepa för nästa sida.

dagensnyheter.se är byggd i ASP.NET. Jag vet inte om det är vad som satt begränsningarna ovan, men man får hoppas att de inte valt tekniskt plattform först och sedan byggt efter förutsättningarna. Kravet att använda XHR för laddning av sidor och svep-stöd tycker jag är ganska rimliga för en webb som lanseras idag.

Skall väl tillägga att jag gillar DN och tycker de har kompetenta journalister och har bra artiklar. Vill bara ge feedback för en bättre läsupplevelse. Tyck till ni också, så skall jag skicka detta till dem.

  • Medlem
  • Spånga
  • 2012-03-31 12:20

Hittade en inställning för detta under Ljud. Där finns en switch "Ändra med knappar" och nu gör den som jag vill, nästan... Det går justera volymen på notifieringsljud, men ska man stänga allt ljud är det hårdvaruknappen som gäller.

  • Medlem
  • Spånga
  • 2012-03-31 11:43

Nej, det är en en bug i 5.1 och iPad 3 skulle jag vilja påstå. Eller något mysko med just min. Testade min iPad 1 som också har 5.1, och den blir helt tyst när jag drar ner volymen till 0.

Så inlägget handlade inte så mycket om hårdvaruswitchen, det förstår jag att den är antingen eller. Utan det är beteendet när man man manuellt drar ner volymen som är konstigt.

  • Medlem
  • Spånga
  • 2012-03-31 11:12

När jag med volymkontrollen drar ner volymen till lägsta nivå så blir min iPad 3 inte tyst för notifieringsljud.
Tex i twitter så hörs det lilla klickljudet när jag drar för att förnya feed, och i mail så plingar det om nytt mail kommer.
Om jag däremot ställer om hårdvaruknappen för att slå av ljudet blir det helt tyst. Men den vill jag helst ha för att låsa orientering.
Dessutom blir det tyst om jag har en spelande app, i mitt fall testade jag sr radio. Sänker jag volymen med den på så att det blir tyst, så är även twitter tyst. Stänger jag av den och istället sänker volymen med twitter öppet så låter det fortfarande. Kan ju vara bug i twitter, men apples egen mail app borde sänka volymen.

Lite irriterande, det fungerande väl på min iPad 1, och nu plingar det och klickar det när jag läser på kvällen och tror jag stängt av ljudet. Hustrun är inte alldeles glad.

Senast redigerat 2012-03-31 12:11
  • Medlem
  • Spånga
  • 2011-11-25 18:18

Har precis införskaffat en MBA åt farsgubben, allt fungerar klockrent utom Handelsbankens kortläsare. Lion hittar inte kortläsaren efter att man väcker upp den. Då krävs det en omstart, det känns så Windows att behöva göra det. Efter omstart så hittas kortläsaren igen, och det fungerar att göra bankärenden. Installerade drivrutiner för kortläsaren är 1.0.0.1 från Handelsbanken webbsida.
Testat att stänga Personal, webbläsare, plugga ut/in usb kabel, det enda som hjälpt är omstart. Installerat om drivrutinerna har inte hjälpt.
Någon idé om vad man kan göra för att få till det?

Kör själv MBA, late 2010 modell, och har inga problem i Lion med SHB bankärenden.

  • Medlem
  • Spånga
  • 2011-11-15 10:59
Ursprungligen av joakimo:

Inställningar -> Twitter -> @kontonamn -> Radera konto

Det är det jag gjort, alla konton, både hennes och mitt konto (tack för svaret iallafall). Sedan lagt tillbaks mitt konto. Men notifieringar från hennes raderade konto fortsätter komma. Har sagt till henne byta lösenord, då borde de sluta komma.
Och även anmält det via support.twitter.com, får se om jag får något svar.

Anledningen till mitt inlägg är att jag hoppades att det fanns något motsvarande det man kan göra i Android för installerade appar, gå in på respektive app och rensa cache och data. Uppenbarligen gör inte Twitter appen det på rätt sätt själv.

  • Medlem
  • Spånga
  • 2011-11-15 06:13

Jag har naturligtvis under inställningar för Twitter appen tagit bort kontot, sedan under under Notiser ändrat inställningarna för Twitter. Men under Notiser finns inga specifika inställningar för konton, bara notifieringar generellt. Där har jag slagit av/på för att se om det blir skillnad, men det blir det inte. Finns det någon annat ställe att ändra något?