Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Leander Lindahl
  • Plats Lund
  • Registrerad 2002-06-21
  • Senast aktiv 2008-09-01
  • Antal inlägg 460

Foruminlägg

De senaste inläggen Leander Lindahl har skrivit i forumet.

Hej! Kalla mig dum, men jag har suttit två kvällar med det här nu utan att få det att funka. Förrän nu precis för 5 minuter sedan. Mitt problem var att jag försökte konfigurera datorn, men det är telefonen som behöver mest pill.

TIll datorn: ladda ner rätt script http://www.taniwha.org.uk/
installera osv

I telefonen skapa ett nytt "datakonto" och följ det som sagts i diverse diskussioner här på 99mac. För mig funkade det med
APN internet.vodafone.net
anv namn: abc
lösen: abc

kolla sedan vilket nummer kontot har (vilken turordning i listan) ditt nya konto blir det sista med högst externt ID t ex External ID 4 eller 5. Om du känner för det radera övriga datakonton "internet", "vodafone live" etc. Kontots nummer motsvarar den CID du ska välja för modemskriptet i inställningarna på datorn.

På min dator/telefon-kombination blir det CID1 eftersom jag tagit bort övriga "datakonton" på telefonen.

För mig var "felet" som gjorde att det tog sådan tid att få det att funka, att jag ställde in allt möjligt (och omöjligt) i datorns olika kontrollpaneler, men de kan alltså i princip lämnas tomma vad gäller lösenord, telefonnummer etc

Hej Ola,

jag har testat det där med "UTF-8" men i mail står det alltid "automatiskt" i menyn för textkodning så man får aldrig något kvitto på om man åstadkommit något i terminalen.

Jag har gått över till alternativen "ren text" och "använd samma format som i originalbrevet" i de vanliga preferenserna men har ingen aning om det hjälper.

Det är så himla superdumt problem att jag t o m övervägt att börja maila i windows istället. Omvärldens förståelse/tolerens för att man skickar jätteskumma mail är minimal. Det gör ju bara att man verkar vara en person som satt foten i pottan. Fattar inte varför Apple messat up big time med detta. Och nu är det över ett halvår jag har haft denna situation. Har hela tiden hoppats att det ska komma någon patch. Och det går ju inte att installera om mailprogrammet på något enkelt sätt. Snart byter jag till windows... (för att maila)

Det har ju funkat hur bra som helst tidigare i OS X. Varför har Apple plötsligt kraschlandat med detta? Det är en gigantiskt stor fråga för mig och mitt företag som är helt i mac-miljö. Hittills har det bara varit en fördel att köra mac. Men detta är totalt knäckande. Man ger ett sunkigt intryck i all extern korrespondens.

Att man överhuvudtaget ska behöva lägga tid på det här gör ju att hela mac-charmen försvinner. Ledordet för mac är ju "att det bara funkar"

Jag vill inte heller vara någon besserwisser. Men när folk skriver typ "duh, sök på forumet, finns massor med trådar" kan de gärna ange vilka sökord de anser man ska använda. Vilket du ju gjorde nu och det förtjänar en stor eloge.

Hej Christoffer,

Tack för svaret. Ja, jag har funderat på att göra den ändringen i inställningarna många gånger och nu gör jag slag i saken. Det känns trist att behöva ha helt oformatterade mail. Men tydligen är mail.app riktigt usel numera...

Detta är ett STORT problem. Har en några f d PC-användare som gått över till mac på jobbet och som undrar varför det blir så. Ens trovärdighet som mac-evangelist sjunker i botten.... Har haft problemet i ett halvår nu. Hoppas det skulle komma en uppdatering... Så himla sunkigt....

instämmer med marcus T, svårt att hitta...
Detta är ett stort problem. Känns som man är tillbaks i början på 90-talet när det blev "konstiga tecken" i Word o dyl mellan win/mac...

Ja, du har rätt. Det är väldigt icke-PK! Här är det iCal som gäller...

Tack för helgdagarna förresten!!! Jag vore hjälplös utan er som är så snälla att ni tipsar och delar med er av iCal-grejerna.

Är det någon som har tips på vecko-nr för 2006?

Nu finns det RSS-feed till macborsen.se. Själva RSS:en har den här adressen:
http://www.macborsen.se/rss/

Hej Ricky, det låter trösterikt. Hoppas det är så. Idag kraschade den två gånger. Hoppas verkligen det är planar ut. Ibland känns det nästan som att den är för "smart/snabb" för sitt eget bästa och snubblar på sina egna blixtsnabba fötter... Den kraschar just när man gör enkla saker som öppna en fil eller växla program.

Jag testade att ställa in datorn på att aldrig "vila", verkar funka bra. Hårddisken och skärmen får fortfarande vila efter x minuter. Men datorn är alltså ställd på "aldrig".

Ja, jag har en extern FireWire hårddisk, men det avmonterar jag innan jag går från jobbet (eftersom jag tar med mig den). Sedan har jag försökt väcka datorn både med och utan att montera (koppla in) den.

Idag kraschade den en gång (Suitcase). Igår en gång (Photoshop). Det verkar som om att den blir "chockerad" när man gör oväntade saker. t ex om jag ger en två tre kommandon och växlar program innan dessa är utförda. Eller ofta om jag ska browsa filer på "oväntade ställen", som jag sällan uppsöker. Kanske sker det om man sparar och växlar program och sedan bska browsa filer innan saven är klar? Hmm... Man borde föra någon journal över när det händer och se ett mönster.
Min gamla käpphäst om hur mac bara rullar och rullar och rullar, har jag fått skrota för tillfället. Det har blivit mindre skryt inför PC-omgivningen sedan jag köpte G5:an...

Skaffade en PowerMac G5 1,8 GHz för ett tag sedan och har jättestora problem med att få den att vakna ur viloläge. Problemet verkar stå i proportion till längden på "sömnen". När den släckts ner mitt under arbetsdagen är det inga problem, men som nu, över helgen dvs 2 dygn, ja då är det omstart som gäller. Det verkar som att den inte sänder någon signal, i varje fall inte tillräckligt stark signal, till bildskärmen. Testade volymknapparna på tangentbordet och hörde det karaktäristiska sugpropps-ljudet i högtalarna, men ingen bild. Testade också att öppna DVD-luckan med tangentbordet, men det funkade däremot inte. Efter omstart med strömbrytaren var den igång som vanligt. Det enda förmildrande är att den är snuskigt snabb att boota (10 sekunder max). Men det känns ju inte kul att behöva starta om datorn varje morgon efter att den tagit sin djuphavssömn.

Har inga nätverksproblem dock.

Den kraschar relativt ofta också... Den känns lite autistisk, som att den går in i sig själv och glömmer omvärlden.

Min kära gamla (långsamma) PB har kraschat typ 3 ggr på 2 år. Den här har kraschhat 10 ggr på 2 veckor.

Det är otroligt att jag är den enda som någonsin drabbbats av detta... Min inkorg börjar bli rejält full nu...

Jag har ett uttjänt dasslock som radio (internet-radio) bredvid sängen. Kommer dock inte över 128MB och OS X 10.2.8. Det senare eftersom uppdateringen är större än tillgängligt utrymme på hårddsiken, och då har jag nästan inget på hårddisken mer än systemet och RealPlayer.

Men den är en riktig goding, synd att det inte finns att köpa G4 1,25GHz/768MB med samma formgivning.