Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mach2

Mach2

Medlem
  • Plats Umeå
  • Registrerad 2006-01-13
  • Senast aktiv 2019-02-06
  • Antal inlägg 157

Foruminlägg

De senaste inläggen Mach2 har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Umeå
  • 2011-07-02 21:41
Ursprungligen av snigel1:

Våga vägra mobilhölster!

För det första är telefonen en brukspryl som har ett par års livslängd, inte ett smycke.

För det andra – har du nånsin haft hölster runt en Ericsson eller liknande? Trots att den kostade några tusen?

För det tredje – brukar köra denna med vänner som har mobilhölster på sina iPhones – testa gnugga nyckelknippan på glaset, blir inga repor, eftersom det är samma glas som på klockor.

För det fjärde – vill ni se ut som prestigesuktande nördar vars ädlaste ägodel är statusprylen iPhone?

1. Visst det är en brukspryl men för den skull vill man ju gärna att den ska fungera under tiden man tänkt använda den

2. Det säljs massor med fodral till både Ericsson och Nokia, så folk använder uppenbarligen skydd även till såna telefoner även om behovet faktiskt är mindre där eftersom de telefonerna inte bara tål att tappas i marken utan även kastas. (har testat)

3. Visst glaset tål repor från nycklar i fickan, men dra telefonen längs asfalten så ska du se på annat...

4. Själv har jag ett silikonöverdrag för att det känns bättre att hålla i den. iPhone 4 är en ergonomisk katastrof utan, och dessutom glider den inte ur händerna lika lätt.
Som bonus döljs även Äppel-loggan så den ser ut som vilken annan smartphone som helst så jag riskerar inte att se ut som någon "prestigesuktande nörd vars ädlaste ägodel är statusprylen iPhone."

  • Medlem
  • Umeå
  • 2011-07-02 06:11
Ursprungligen av gabriela:

men exakt vad är återskapningspartitionen tänkt att användas för då?

jag ser inget behov alls - vare sig från power users eller blåbär.
det enda fördelen för någon någonstans är att väl att apple slipper betala bandvidd för förvirrade användare som blåser burken på pin kiv.

Fast det är väl inte så det funkar? Rätta mig om jag har fel, men såvitt jag förstår skapas en Rescue Partition (som är dold). Denna partition innehåller inte Lion eller några installationsfiler alls. Det går att starta från den här partitionen, men den innehåller bara Safari, Skivverktyg och några andra verktygsprogram. Ska man installera om Lion måste man först koppla upp sig och verifiera sitt Apple-Id vilket görs från denna partition. När detta godkänts verkar det som om man måste ladda hem allt igen. Eller går det att leta upp installationsfilen från den här partionen? (det är väl möjligt att Apple successivt kommer att uppdatera, så att om man måste installera om efter någon månad eller två så blir det 10.7.2 man drar hem osv. Då slipper man först ladda hem Lion och sedan installera uppdateringar. Annars ser jag inga andra fördelar alls med detta.)

Bättre och enklare måste ju vara att gå runt allt det här genom att dra hem Lion en gång och sedan bränna DMG-filen på skiva, USB-minne eller en separat partition -helst på en extern disk och sen använda sig av detta för att installera om.

  • Medlem
  • Umeå
  • 2011-07-01 11:03

Nä någon MacBook Air Pro lär vi inte se. Snarare tror jag att MacBook som den ser ut idag försvinner i och med att MBA blir allt bättre. MacBook Pro lär finnas kvar, åtminstone ett tag till.
Jag hoppas att Apple är smarta nog att inte göra MBP så himla mycket mindre än vad den är idag, utan i stället plockar ut den optiska enheten och ger oss valet mellan mer lagringsutrymme och ett extra batteri.

Egentligen tror jag inte att Apple kommer att lansera fler modeller, snarare kommer vi att under en femårsperiod se Apple rensa upp bland produkterna. (Misstänker att åtminstone en bärbar och en stationär ligger risigt till och kommer att hamna på the Apple Cemetary tillsammans med Xserve, eMac, Newton, Firewire, Apple Talk mm.)

Fast möjligheten finns ju att nuvarande Air blir MacBook till utseende och funktion och byter bara namn och den dator som säljs som MBA blir en dator med iOS.
Tror inte att OS X kommer att ersättas av iOS på alla produkter, snarare kommer Apple att efter att ha experimenterat med iOS-mode på MBA att ersätta OS X med något "iOS Advanced" som har lite mer möjligheter men bygger på samma princip: inget filsystem, ingen Terminal eller Unixgrejer bara ikoner. Namnet "Mac" är så inarbetat att det inte lär försvinna så länge Apple erbjuder åtminstone något annat än iPad/iPhone.

Apple verkar lägga krutet på iOS och ser i-folket som den största konsumentgruppen. Proffsen lämnar Apple i och med att Apple långsamt fasar ut sina Pro-produkter eller gör de omöjliga att arbeta med. Jag tror Mac Pro kommer att försvinna i och med att gruppen med proffsanvändare minskar i antal.
Och då mister man samtidigt den grupp som är mest benägen och har störst kapacitet att betala Apples premiumpriser. Kanske försvinner även MacBook Pro i ett senare skede.

Ska jag vara riktigt pessimistisk tror jag faktiskt att iOS och i-användarna blir en kvarnsten runt halsen och Apple som vi känner det idag försvinner.

Jag hoppas verkligen jag har fel, men jag tror att Apple kommer att tvingas konkurrera med större volymer och lågpris/ relativt lågprestanda produkter och kommer att ta intäkterna från iTunes, App Store och iCloud som jag misstänker kommer att växa till en betaltjänst så Apple kontrollerar och tar betalt för hela kedjan: Hårdvara, Mjukvara (Operativsystem + Appar)plus att användarna får betala dyra prenumerationer för att kunna komma åt och använda sin data.
Apple kan ju styra detta genom att begränsa lagringsutrymmet på sina produkter. Och ska man verkligen vara "Post-PC" med en iPad/iPhone så räcker inte vare sig
32 eller 64 GB särskilt långt…och det finns ju ingen anledning för Apple att trycka in större lagringsutrymme om de kan lura in användarna in i något dimmigt moln, och ta betalt för det.

  • Medlem
  • Umeå
  • 2011-06-13 11:36
Ursprungligen av kenjon:

Apples är mycket bättre. Mitt AppleID kan jag utantill, det kan jag inte med Microsofts aktiveringsnyckel. Som dessutom är olika för olika versioner (var i alla fall det på XPtiden).

Fast Windows produktnyckel står ju på den fastklistrade lappen som ska finnas på datorn så den behöver du ju inte kunna utantill. Men visst det är smidigare med AppleID även om det knappast kommer att hjälpa mot vare sig Hackintosh- eller andra piratinstallationer. Gissar att det kommer att bli ganska lätt att komma runt om nu folk tycker det är "besvärligt" att använda sitt AppleID. Om inte annat lär vi nog få se några kreativa lösningar...

  • Medlem
  • Umeå
  • 2011-06-10 12:51
Ursprungligen av Tobias Schelin:

Var är det absurda i resonemanget? Rescue partition tar kanske upp någonstans mellan 4 till 8GB på hårddisken. Mekaniska hårddiskar är oerhört billiga och priserna på SSD minskar konstant i takt med utvecklingen. Ser man till att ha en SSD på minst 128GB så är det knappast ett problem att högst 10GB tas upp av en rescue partition.

I slutänden handlar det om att lära sig att göra på ett nytt sätt. Och att öppna plånboken lite mer om man nu inte orkar engagera sig i att ordna med installation själv på en hårddisk som är köpt i en vanlig butik (något som för övrigt kanske kommer att ge lite mer pengar till Apples butiker).

Jag ser verkligen inte problemet.

Nä det är rätt uppenbart att du inte ser problemet.

  • Medlem
  • Umeå
  • 2011-06-09 11:06
Ursprungligen av Tobias Schelin:

Ominstallation kan göras direkt från hårddisken. Det vi pratar om nu är helt nya hårddiskar, som inte har installationspartitionen på plats.

Helt nya diskar - eller en SSD med begränsat utrymme och det inte finns plats med en partition för installationsfilerna.

  • Medlem
  • Umeå
  • 2011-06-08 17:57
Ursprungligen av Tobias Schelin:

Fast för min del så anser jag att Apple har hittat ett "snyggare" sätt att hantera det på.

Den normala användaren behöver inte längre hålla reda på var installationsskivan finns.

Ja det är ju verkligen "snyggt" att antingen behöva lämna in datorn för ominstallation eller hålla på och leta upp dmg-filen. Känns ju verkligen som både 2011 och Apple på samma gång, eller vad tycker du?

Jag säger inget om att man kan dra hem Lion via Appstore, om man nu har bandbredd för det.
Men det måste finnas rimliga alternativ för alla andra och det går inte att komma ifrån att en skiva eller USB-minne är den smidigaste lösningen i vissa sammanhang. Det är möjligt att Apple ordnar en lösning, men det verkar som om Apple slirar lite väl mycket med Lion. Det är mycket som inte är vare sig snyggt eller funktionellt. Steve är uppenbarligen för sjuk för att bry sig.

  • Medlem
  • Umeå
  • 2011-02-11 11:24

En desperat handling av ett Nokia som hamnat alltmer på efterkälken. Kanske går det bättre för två blinda hönor...

  • Medlem
  • Umeå
  • 2011-01-17 17:06

Har haft på känn en tid att allt nog inte är som det ska med Steve, så jag är inte direkt överraskad. Sen vet vi inte vad det beror på. (det behöver inte vara det värsta).

Sen tror jag att Steve ändå börjar ha gjort sitt. Även om han fick behålla hälsan så tror jag att han gradvis skulle trappa ner sitt engagemang och överlåta allt fler beslut till andra (som givetvis är fostrade i hans anda).

  • Medlem
  • Umeå
  • 2010-10-03 11:01
Ursprungligen av ibish:

När man vant sig så är touch mycket bekvämare, mer praktisk och snabbare. Det kanske är dags att vänja sig vid det nya än att försöka hålla fast vid det förflutna? Du är väl ändå inte född på 30-talet?

Visst är touch bekvämt i vissa lägen, men det finns ändå situationer när knappsats är att föredra. Det finns t ex många personer (även födda på den här sidan 30-talet) som har nedsatt syn och behöver känna knapparna. Dessutom går ju en telefon med knappar att använda även med handskar på. Så visst finns det en marknad även framöver för knappsatstelefoner. Må vara att den kanske är för liten för att Apple ska bry sig om den.

Hur som helst tror jag dock inte på en iPhone med knappar som en "ungdoms-phone".
Ungdomar brukar vilja ha samma finesser som kompisarna har i sina telefoner, helst ännu fler.

Om man nu ska stympa iPhonen och göra en "iPhone mini/nano" vad ska man då plocka bort? Kritikerna har ju ända sedan lanseringen skrattat gott åt att iPhone saknat vissa funktioner. Hur attraktiv skulle en stympad iPhone bli i ungdomarnas ögon?
Jag tror det skulle bli svårt för Apple att göra en mindre iPhone som ändå har tillräckligt med finesser till ett konkurrenskraftigt pris. Apple måste ju erbjuda NÅGOT som får ungdomarna att välja iPhone-mini framför en X10 mini eller någon av de billigare HTC-lurarna.

  • Medlem
  • Umeå
  • 2010-09-08 19:58
Ursprungligen av henkeny:

Hej,
När en ny version av ios släpps, laddas alltid hela iosmjukvaran ner och ersätter den gamla? dvs. inte bara själva uppdateringarna?
Slutsats dragen efter storleken på hämtningen vill säga (~600 MB)

Nybliven iPhone ägare sedan 2 dagar (därav goddag yxskaft frågan)

Sitter på 24Mbit ADSL och iTunes kalkylerar med ytterligare 4 timmars nedladdning.

/Henke

Jo hela mjukvaran laddas ner och ersätter den gamla.

  • Medlem
  • Umeå
  • 2010-09-08 19:55

Min 3G fick nytt liv! Underbart.

  • Medlem
  • Umeå
  • 2010-09-02 18:09

Tycker det ser fördjävligt ut på ren svenska. Grått och trist och vid en första anblick ser det ut som om allt är bortgrånat, precis som om inga alternativ är tillgängliga. (ser ju lagom inbjudande ut)
För att inte nämna att det också bidrar till att det ser mer plottrigt och oöverskådligt ut.
Trafikljusvarianten spar visserligen plats, men följer ju inte hur övriga OS X ser ut vilket gör att det också får underkänt.

Det känns som om Apple anställt någon färgblind prao till att göra GUI:t och sedan lanserat det halvfärdigt. Nä Apple, gör om - gör rätt!

  • Medlem
  • Umeå
  • 2010-06-19 09:41
Ursprungligen av Konrad:

Jag har också ränder när det inte finns nån cover art. Men det gör inget tycker jag. Har cover art på 98% av musiken och jag glor inte så mycket på den heller, för den delen.
Det kanske rent av är meningen att det ska vara ränder.

Jag tvivlar på att det ska vara ränder, för det ser inte alls bra ut.
För mig har dock problemet försvunnit. Vet inte om jag gjort något speciellt mer än att starta om datorn.

  • Medlem
  • Umeå
  • 2010-04-08 20:24
Ursprungligen av fcerha:

Om jag förstår dig rätt så är min gamla G4 inte kompatibel med Snow Leopard(?)
Det är just Leopard som jag använder på G4:an. Det som jag hoppas vinna genom att använda Time Machine är att slippa göra om en massa kontoinställningar och programinstallaitioner.

Jag skulle nog råda dig att ta den där extra tiden till att göra om kontoinställningar och programinstallationer (och gärna uppdatera programmen) samtidigt.

Men jag vet faktiskt inte ens om det är möjligt att använda Time Machine, för jag antar att din nya dator kör Snow Leopard.
När jag gick från G4 till intel körde jag Leopard på bägge, men den nya datorn blev seg som sirap och i praktiken oanvändbar när jag körde en komplett överföring/restore. För filer, iTunes bibliotek och enstaka program kan det förstås funka.