Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
zlugg88

zlugg88

Medlem
  • Plats Kinda
  • Registrerad 2003-09-27
  • Senast aktiv 2013-01-12
  • Antal inlägg 76

Foruminlägg

De senaste inläggen zlugg88 har skrivit i forumet.

Jag har inte haft behov av det på länge så jag upptäckte det nyligen.
Förut när man vill använda AppleScript på hemsida så kunde man kunde man använda terminal-programmet "osascript", men det verkar inte fungera längre.

Citat:

osascript: kCGErrorRangeCheck : Window Server communications from outside of session allowed for root and console user only

Förvisso gör ju ändringen att MacOSX blivit säkrare, men det gör ju saker som att tex byta låt i iTunes svårare.
Förut fungerade :

osascript -e 'tell application "iTunes" to next track'

Det gör det förvisso fortfarande, men bara om man är "root" eller om man är den användare som är inloggad för tillfället. Webservern körs som användare "www" och det vill jag inte ändra på.

Någon som har ett bra förslag på hur man enklast byter låt i iTunes nuförtiden med en hemsida?
Anledningen till att jag vill använda en hemsida är att styrningen inte blir beroende av något operativsystem.

Ursprungligen av acke:

Ljudkontroll lägger inte till något i ID3-taggen. Varför tror ni det? Då skuille ju tex tio låtar som togs från en dator till en annan med Ljudkontroll urklickad spela upp låtarna i samma ljudnivå. Men det gör de ju inte.

Den logiken förstod jag inte.
"Ljudkontroll" kollar så vitt jag vet bara det i förväg uträknade värdet på hur högt ljudet i låten i förhållande till "medel" och ändrar ljudet när man spelar upp låten. Skillnaden mellan på och av i "ljudkontroll" är bara en fråga om att använda det värdet.

Förvisso skulle det inte förvåna mig iTunes bara sparar den informationen i sin egen databas, precis som iPhoto bara sparar "nyckelorden" i sin egen (istället för i filen).

Ursprungligen av Olle@mac:

Hej - har du gjort några framsteg ännu ???

Nej, men jag har inte gått in för det precis.
bensinpriser.se svarar inte på mail verkar det som, och det gör det hela inte enklare.

Ursprungligen av Peacerich:

Itunes har ju en inställning där uppspelningsvolymen justeras på låten Inställningar / Uppspelning / (kryssruta) Ljudkontroll.

Min undran är bara vad som egentligen görs, är det volymen som höjs eller ändras ljudfilen? compess eller? Man vill ju inte förstöra sina filer.

Så vitt jag vet så ändras "id3"-informationen (eller liknande) i filen. Det är ingen form av förstörande ändring av filen, bara ett tillägg som rekommenderar att ljudet höjs/sänks med en en viss nivå när den spelas upp.

Ursprungligen av mr_sister:

Att "unix-style copy-and-paste" inte fungerade ens i X11 berodde på att klåparna på logitech levererar en drivrutin som inte stödjer tre musknappar. Man kan konfigurera mittenknappen till enkelklick, högerklick, dubbelklick, och säkert något mer, men inte till tredje musknapp. sic! Det är ett skämt att säga att deras möss är OS X-kompatibla... Achtung!

Knepet är väldigt enkel: installera inte deras drivrutin, den behövs inte.
MacOSX stödjer flera knappar på möss. Jag har en Logitech-mus och jag har inte installerat någon drivrutin, och jag ser ingen anledning till det heller. Vill man ändra vad musknapparna ska ha för funktioner så finns det bättre verktyg.

Drivrutiner ligger i "/System/Library/Extensions/"

Ursprungligen av Diablero:

jag kan ju säga att mappen låg i roten men det kanske inte spelar så stor roll iaf så kommer detta meddelandet upp
ls -a/Volumes/ONE\ HD
ls: illegal option -- /

Du har missat ett mellanslag. Det stod i inlägget innan, men det är lätt att glömma.
Kanske lättare att förstå hur man ska göra om man förstår hur det funkar...
"ls" är själva programmet
"-a" är ett tillägg som betyder att "ls" ska lista alla filer
och sist så stället där mappen som den ska lista alla saker i ligger.
Programmet är ingen tankeläsare utan du måste dela upp dom olika delarna, detta görs vanligtvis med ett vanligt mellanslag. Om du drar en mapp till terminalen så skriver den ut var mappen ligger, men du måste många gånger skriva ut ett mellanslag innan, för annars skrivs det ihop och programmet (i det här fallet "ls") förstår inte vad det ska göra.
I det här fallet så skulle resultatet troligtvis bli något i stil med: "ls -a /Volumes/ONE\ HD".

Lycka till.

Jag vet inte om det går, men jag skulle INTE rekommendera det.
Anledningen är enkel, "style"-taggar ska inte användas i "body"-taggen utan bara i "head"-taggen.
Jag citerar HTML 4.01 Specification: "The STYLE element allows authors to put style sheet rules in the head of the document. HTML permits any number of STYLE elements in the HEAD section of a document."

Nyare versioner brukar oftast hjälpa.

Lite roligt är att jag har en "LaserWriter II NT" som är kopplad till en "Performa 450" med LocalTalk Bridge på. Performan är kopplad till en ethernet-switch som också en eMac som kör MacOSX 10.4 med lite extra drivrutiner är kopplad till. Det funkar fint att skriva ut på skrivaren med eMacen. Lite omständligt sätt att göra det på kanske, men jag skriver ut i stort sätt gratis.

Förhoppningsvis kommer det en uppdatering i en inte allt för avlägsen framtid till iPod som fixar det.
Det som jag saknar är ett eget fönster eller ruta i fönstret som visar låttexten till "valt spår/nu spelas". Nu måste man köra upp info-rutan och kan då inte kontrollera iTunes som vanligt.

Ursprungligen av mettewaldrop:

Försöker få till att ladda hem teman till Firefox men lyckas inte. Har Firefox version 1.0.6 och OSX Tiger. Någon som vet vilka teman som skall fungera, eller vad jag gör för fel?

Kolla i Preferences -> Web Features att "Allow web sites to install software" är ikryssad.
Sedan ska Firefox fråga direkt om du vill installera temat när du klickar på "install" under ett tema på https://addons.mozilla.org/themes/showlist.php?application=firefox&category=OS%20Integration .
Man måste tyvärr starta om Firefox för att tema skall börja användas...

Ursprungligen av petah:

Jag har, som administratör, laddat ner "Mercury 1709 Mac" för Mac OSX och lagt mappen i Program-mappen. När jag sedan försöker ge mina användare rättigheter att köra Mercury Messenger i Systeminställningar>Konton så lyckas det inte alls. Det går att klicka i rutan för programmet men när jag går tillbaka och tittar igen så är markeringen borta.

Jag antar att problemet har med rättigheter att göra men trots att jag i Terminalen försökt jämföra innehållet i "Mercury 1709 Mac" med innehållet i t ex MacThe Ripper så hittar jag inga större skillnader. Den senare applikationen fungerar fint att låta andra användare än administratören köra.

Kolla så att "övriga" kan "läsa" allt innehåll i programmet.

Som jag förstod det så använder du "Föräldrakontroll" i Systeminställningar>Konton .
"programmet" i mercury laddar bara massa "bibliotek" så för att det ska funka måste du markera "Tillåt stödprogram" i Systeminställningar>Konton .
Det enklaste sättet att lösa det på är troligtvis att inte använda "Föräldrakontroll" eftersom åtminstone jag har problem med att få det att funka med program där själv programmet är uppdelade i flera filer eller är gammalt.

Om du vill kan du skapa och använda ett administratörs-konto för att testa programmet.

Varför göra det så svårt?
Det räcker att hålla nere "alt"-tangenten samtidigt som du klickar på en länk för att ladda ner den istället för att öppna den i webläsaren.
Är inte säker, men jag har för mig att "shift" har samma funktion i webläsare på windows.

Det är mycket smidigt om du ska ladda ner många bilder tex. Håll nere "alt"-tangenten och börja klicka som en galning....

Med PithHelmet så kan man blocka lite allt möjligt. Jag brukar främst använda PithHelmet för att blocka reklam, men det är ju bara att lägga in några mer ord om man vill blocka något annat.

Ursprungligen av acke:

Det är inte tillåtet att ha din kopia av Mac OS X 10.4 på fler en en dator i taget. En dator en licens.

... förutom om man har "Familjepaketet", då är det upp till 5 datorer.
"Familjepaketet" kostar 1995skr.