Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
apple4ever

apple4ever

Medlem
  • Plats Borås
  • Registrerad 2003-10-29
  • Senast aktiv 2014-01-06
  • Antal inlägg 2158

Foruminlägg

De senaste inläggen apple4ever har skrivit i forumet.

QuickTime X är nya versionen av QuickTime som hänger med Snow Leopard, anpassad för uppspelning och allmänt inkompetent för redigering (iaf så vitt jag förstått). Man registerar sig i QuickTime Player 7 för att göra den till Pro, via Systeminställningar kommer man snabbt åt detta.

Beroende på operativsystem så kan du ladda hem QT 7:
Tiger 10.4: QuickTime 7.6.4 for Tiger
Leopard 10.5: QuickTime 7.6.6 for Leopard
Snow Leopard 10.6: QuickTime Player 7.6.6 for Mac OS X v10.6.3

Berätta lite mer om vad du har för operativsystem nästa gång, så blir det lite lättare att hjälpa.

Ta en titt på iGoogle, där går det att skapa en slags startsida med en hel del gadgets som kan läggas till och tas bort, har inte tid att kolla efter eventuella chattlösningar nu men det finns säkert det med - isf skulle det räcka med en billig surfplatta t.ex. Limited Label från Siba som står igång och visar iGoogle-sidan. iGoogle: iGoogle

Jag gillar det ni gjort här nu. Det enda jag reagerade på var att ni kör både köpes- och säljesannonser i samma kategori, det blir lite stökigt tycker jag. Vore smidigt med underkategorier för bättre uppdelning, t.ex:

Bärbara Mac-annonser:
-Säljes
-Köpes

Stationära Mac-annonser:
-Säljes
-Köpes

etc. etc.

Många program på SVT Play kan man välja att se med Windows Media Player, under någon inställning som finns hos en del videos. Kanske kan detta hjälpa till (eller blir det kanske värre än Flash)? Flip4Mac kan du installera, som då blir en WMV codec.

Ursprungligen av Kenneth M:

En 15 minutare med "normala" färger, rörelser etc etc skulle jag tippa på blir till en 1.5-2.2gb fil (1080p). Är inte youtube användare själv men det ska väl inte vara några probbs för youtube att koda?

YT har en maxgräns på 1GB för uppladdningar. Dessutom kan man ju ställa sig frågan hur onödigt det är att behöva ladda upp en så stor fil på 15 minuter, när filen ändå sedan ska komprimeras ned till betydligt mindre format.

Ursprungligen av Ingemar Ragnemalm:

Ja, men det hoppas jag det inte är. Då borde den väl snarare bete sig ännu värre, lite mindre förutsägbart?

Rimligtvis borde den balla ur totalt, ja. Men i slutändan kanske det är enbart den minst troliga komponenten som återstår. Lycka till med att hitta felet.

Jag hoppas inte detta är felet, men med tanke på datorns ålder kan det vara bra att ta med nätaggregatet i beräkningen. Ett slitet nätagg kan stå för ibland "oförklarliga" fel.

EDIT: Prova i Systeminställningar att avmarkera att låta systemet låta hårddiskar sättas i vila när de är overksamma.

Flash är tungdrivet, ja. Men hur ska det bli om MS lägger sig in i bilden?! Flash blir Trash i sådana fall, förmodligen.. och Adobe blir väl syndabockar medan Silverlight får "glänsa" dunkelhet över marknaden. Nja, vi får väl se vad som händer.

Har de specificerat ifall det ska vara MPEG eller MPEG2 som videokodek? Det kan ju vara en viktig aspekt, ifall de har mjukvaran som krävs för den kodek du väljer. Både MPEG och MPEG2 får vistas i .mpg, och sedan har vi även en drös olika ljudformat.

Ursprungligen av Eva:

Kul, välkommen in bland "varg-nördarna"

Tackar tackar! *bugar och rullar ut den illgröna mattan* Kul att inte alla elskåp ser ut som just elskåp, lite civil olydnad måste få tränga fram ibland för att göra samhället finare.

Det var ett fint verk - det där vargskåpet, den fick sig en röst!

Snow Leopard räknar per default 1kB=1000 byte, medan Windows räknar 1kB=1024 byte -> Därför visar de olika storlekar. Man kan ställa in Snow Leopard så att 1kB=1024 byte, men minns inte hur riktigt.

Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med huvudfrågan, lycka till!

Personligen hade jag öppnat filen i ljudprogrammet Audacity och lekt en del med lite filter, Equalizer för att ta bort en del i det övre diskantregistret (börja stupa ner vid ca 15kHz och slås i botten strax innan 20kHz) samt kört ett s.k. Clip fix-filter, efter att ha sänkt signalen med -12dB först. Clip fix-filtret finns med i detta plugin-paket: http://ardour.org/files/releases/swh-plugins-0.4.15.dmg

Audacity: http://audacity.googlecode.com/files/audacity-macosx-ub-1.3.12.dmg

Efter detta hade jag åter höjt volymen till den nivå som är möjligt innan det slår i taket, sedan exportera till AIFF-ljudfil.

Jag hoppas detta hjälper, släng iväg ett PM eller mail ifall du behöver hjälp med det, jag har inte så mkt för mig just nu så jag kan göra det ifall du ger mig filen.

Jag har varit med om liknande saker när det kommer till taskiga fläktar, jag tycker du ska kontakta ett serviceställe och fråga vad de tycker, personligen skulle jag byta in den mot en annan. Jag tror att en av fläktarna är i obalans, vilket kan ge en hemsk resonans när tryck läggs mot den direkt/indirekt, risken är att fläkten dör i förtid.

Jag har ingen MB/MBP, men har iaf en sådan erfarenhet så att jag kan säga att så här ska det inte vara.

Själv är jag inte så aktiv med att svara i trådar längre, men jag läser en del till och från för att hänga med utvecklingen samt ibland kunna dela med mig av det jag vet. Stämningen har inte varit så hemsk tycker jag, visst kan det spåra ur ibland, men vi människor är ju så känsliga ibland så det är lätt att det blir fel.

En tumregel jag brukar följa när jag finner en obesvarad tråd är att efter bästa förmåga försöka finna informationen och hjälpa personen, inte bara för att hjälpa personen men även för att lära mig själv allt mer och mer. Det är så underbart att göra andra glada med sina svar, samt att få ge sin syn på saken.

Länge leve god forumanda!