Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
apple4ever

apple4ever

Medlem
  • Plats Borås
  • Registrerad 2003-10-29
  • Senast aktiv 2014-01-06
  • Antal inlägg 2158

Foruminlägg

De senaste inläggen apple4ever har skrivit i forumet.

Ursprungligen av ;:

Tycker designen är rätt fin faktiskt. Den ser inte skrytsam ut, inte heller alltför plastig, inte helt raka trista konturer heller. Visst, den hade kunnat se finare ut, men å andra sidan tycker jag inte om MBA:s utseende fullt ut heller - alldeles för odefinierbart stilren men ändå inte. Pass på med konkurrentburkar!

Robo-X, jag antar att de kommer att implementera detta som en del av WebM-komprimeringen för att kunna spara bandbredd och samtidigt bibehålla "likvärdig" kvalitet som med H.264. Mindre rörelse innebär mindre videofiler. Kanske använder de även resurserna ur företaget för att förbättra WebM-kodeken dessutom, bättre "motion estimation" etc. Man kan ju hoppas att WebM kommer i klass med H.264 snart.

Verkligen trevliga funktioner i demonstrationsvideorna, men jag hoppas att de kommer låta det finnas valfrihet eftersom en del konstfilms material kan förstöras med "förfinande" funktioner.

Hum hum, kanske man skulle ta och prova på. Sist jag testade OpenSuSE var på 10.2-tiden.

Ursprungligen av 2Lazy:

Har kört hela serien från CS 2-5 och 4:an funkar utmärkt på min MacBookPro, där även 5:an numera ersätter 4:an ( har Master Collection). Det är bara 64 bitars programmen som inte går att installera på MacBookPro eftersom det är en 32 bitars maskin, så de kör jag på min Mac Pro.

Kanske inte så bra om du uttalar dig om versioner du inte själv prövat ;).
Om jag minns rätt är CS3 och uppåt för Intel Macar - utan inblandning av Rosetta.

Inte heller har jag nämnt att CS3 inte var för Intel, bara att jag inte rekommenderar äldre än CS3 pga inblandning av Rosetta. Nu har jag inte heller uttalat mig om versionerna jag inte har testat, enbart om 7.0 och CS3. Dock har jag testat CS2 via Rosetta hos en kompis på hans MacBook med 2GHz C2D och Tiger, det kändes helt okej, men inte lika rappt som CS3 (Intel) av självklara skäl - men ändå användbart. Men om jag minns rätt så försvinner stöd för Rosetta i kommande Lion, dock kan man ju isf hålla sig till äldre OS för att köra PPC-program. Jag håller med dig 2Lazy, CS5 blir nog perfa ifall det går att få tag på med studentrabatt, jag önskar bara att jag själv hade råd till det.

Minns att jag hade krångel att få PS 7.0 att fungera under Tiger på Intel-prolle iaf, jag tycker att inget äldre än CS3 är att rekommendera på en MacBook Pro. Att behöva köra sina PPC-program i Rosetta gör inte upplevelsen bättre, håll det på dagens plattform. Har inte testat CS4 och CS5, men tycker att CS3 fungerar helt OK med 2GB RAM, iaf när den är uppdaterad.

Mja, kan väl säkert komma till användning för någon som inte har råd med bättre. Men ja, hur billiga kan de bli? Min gissning är 299:-.

Skulle gissa 3000 för G5:an som mest, kanske 9000 för 2:an och 13000 för Nehalem-burken. Det är de priser som jag tycker verkar rimliga för obsoleta burkar, som ändå har en del kraft under skalet. Nu skulle jag tyvärr inte köpa en Xserve, men tyckte det var synd att du inte har fått några svar så tänkte låtsas iaf.

Om jag inte missminner mig så går detta att göra med programmet Avidemux på något vis, har tyvärr inte tid att testa själv just nu. Det man får göra är att man väljer "Copy" för både ljud och bild igenom den (då undviker man komprimering), välja container-format och sedan på något ställe finna inställningen för 16:9. Lycka till!

EDIT: Tog en titt och det verkar som om Avidemux inte kunde ändra MP4 tags utan konvertering. Tyvärr. Verkar finnas alternativ för Windows iaf: http://forum.videohelp.com/threads/316259-Can-I-change-the-pixel-aspect-ratio-in-an-x264-AVI-without-reencoding

Senast redigerat 2011-02-27 22:43

Tycker att det var en kul iakttagelse av damen. Att hon skulle skicka in på psyket? Nä, knappast. Däremot de som beställde Pinocchio-statyn hit till Borås för några år sen...

Handbrake har en hel del manuella möjligheter som gör att man kan skräddarsy sin kompression, men jag skulle nog säga som så att testa med en annan förinställning, t.ex. en för iPhone/iPod Touch i första hand innan du börjar ge dig på det där. Är bildkvalitet ingen prioritet så tror jag att iPhone-valet kan duga.

Dell har några fina skärmar ute rätt billigt hos Dustin, vissa av dessa har s.k. IPS-panel - vilket ger riktigt fina färger. Är du ute efter upplösning i första hand ser denna ut som ett ekonomiskt val: DELL U2211H ULTRASHARP 21,5" WIDE TFT BLACK - IPS-skärm med Full-HD! - Specifikationer

EDIT: Mor min har en sådan här modell, den kan jag inte annat än rekommendera efter att ha sett den. Kräver att kalibreras lite bara. DELL 2209WA ULTRASHARP 22" WIDE TFT BLACK - Fantastisk e-IPS skärm till kanonpris! - Produktinformation

Detta ser jag verkligen som framsteg, så får man en gång för alla slippa med Windows Media-formaten om man har tur. H.264 är en väldigt fin kodek tycker jag och ser helst att den kommer vara videostandard på nätet i cirka fem år. Hårdvaran har stöd för det, mjukvaran optimeras alltmer för det och videon ser bra ut - ser inget mer man kan begära i dagsläget.

EDIT: Så klart ser jag gärna konkurrerande produkter, så som WebM - men då får det gärna finnas hårdvara som stödjer formatet så det inte blir som att gå bak i tiden igen.

ESD är elektrostatisk urladdning, mkt farlig för datorkomponenter då det försämrar kretsarnas hållbarhet ifall de utsätts för detta. Elektrostatisk urladdning - Wikipedia Normalt sätt använder man ett ESD-armband och en ESD-matta när man arbetar med känslig elektronik, det kan göra skillnaden för ifall prylarna ska fungera 6 månader eller 6 år till - så är tillförlitlighet viktigt för dig kan det vara bra att läsa på lite om detta på nätet och kanske även skaffa dig iaf ett armband.

Sidnot: För mina egna prylar orkar jag inte bry mig så värst, ser bara till att inte vidröra kontaktytor på elektroniken och försöka hålla så gott det går på kretskortens mest obebodda kanter. Fett från fingrarna är inte heller så bra nämligen.

Är du lite händig så ska det väl gå bra, akta bara med ESD när du plockar ut allt. Ser fram emot eventuella bilder av modifikationer!