Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
governor

governor

Medlem
  • Sysselsättning macfrälst!
  • Registrerad 2005-02-01
  • Senast aktiv 2009-06-02
  • Antal inlägg 60

Foruminlägg

De senaste inläggen governor har skrivit i forumet.

Jag kännde på HTC Diamonds skärm innan jag köpte iphone.. DÄR kan vi snacka värdelös..

Respons = noll!

Ursprungligen av Tangen:

du måste uppdatera och pwna den först, kolla under iphonedelen hur man gör inte jättesvårt

Du menar köra pwnagetool på min 1.1.1 till 2.0.0 för att sedan köra den från 2.0.0 till 2.0.1 i iTunes?

Inget annat man måste tänka på då?

Rätta mig om jag har fel, men jag är jävligt grön på det här

Jag har en iphone 8gb (2g) upplåst till v1.1.1 (enligt telefonens "about" status)

Kan jag helt sonika bara uppgradera den till 2.0.1 nu då i itunes utan att bry mig om att den blir låst etc?

Kan NADA om varsig "pwnagetools" och andra apps..

Vill bara ringa på en fullt fungerande iphone, och kunna avnjuta SVENSKA menyer..

Tack på förhand

Var på "intervju" / kickoff för Svenska Branchmagasinet en gång i tiden.
Drog där ifrån illa kvickt efter man fått deras lilla "kurs" i hur man blir en bra lögnare.

Vedertagen praxis vid branchmagasinets "redaktion" är att slumpa fram företagsnamn regionsvis via eniro, eller helt enkelt beta av telefonkatalogen (!) Därefter ringa upp, och lura..

Vill inte småföretagaren betala en annonskostnad på minst 8000kr, så slänger man bara helt enkelt "reportaget" i papperskorgen.

Varning utfärdas! Idag har jag dock ett riktigt jobb, och tycker galet synd om de (anställda som kunder) som fallit offer för bluffen Svenska Branchmagasinet.

Sådär ja.. Nu var jag uppe i över 1000kbps i torrent trådlöst.. fulla prickar i anslutningen. Uppdateringen fixade min anslutning. Nu går det lika fort i OS X som i Vista..

*hurra*

Tror inte det..

Jag köpte en Apple Mini DVI, och kopplade en DVI>HDMI till min 42" LCD.. Perfekt pixelmappat i 1366 x 768 från OSX. Bilden blir knivskarp.

Tyvärr har jag inte löst mysteriet med att släcka sin imac-skärm under tiden.

Lite trist

Menno: Jag hoppas du inser vad du drog ner vuxenfaktorn i den här tråden.

Och nej.. Leopard kostar verkligen inte lika mycket som Windows Vista utan studentrabatten.. Inte ens i närheten faktiskt.

Hur sjutton du kan anse att betan av Vista är bättre än XP går långt utanför mitt förnuft. Jag tvivlar på att du verkligen hårdtestat den.

Virus "nördarna" som du nämner underskattar du nog en hel del. Vistas inbyggda "säkerhet" är inget jag skulle vilja satsa pengar på precis. Inom 3 månader är Vista totalt våldtaget, och har fullt med virus. Ta mitt ord för det.

Det du nämner om användarna för PC och Mac kanske stämde för 10 år sedan.

Bortsett från spel, så anser jag att os x klarar samtliga övriga sakerna bättre än PC. Med bättre menar jag på ett mindre krashbenäget och snyggare och smidigare sätt)

Spel i all ära, men jag tror framtiden för detta tillhör konsolerna rätt av.

Krävs en riktigt dyr PC för att få lika snygg grafik i Vista som på xbox 360 i 2500kr klassen.

Hehe

Och om ett liitet tag kommer Leopard..

Game set match = Apple

Hmm.. undrar hur kvalitén blir.. Innebär detta kanske att man kan köra filmerna på sin LCD i 1080 eller 720p streamat från sin iMac?

Jag ser absolut ingen skillnad på 20" och 24" bortsett från att 24" har större pixlar..

Själv har jag en 4G colour, men jag tycker att iPod 3G med lätthet är den snyggaste iPoden som gjorts (har aldrig ägt ngn dock).

Så förbaskat stilig och helt knapplös. i design känns 4G som en rejäl nedgardering.

Varför blir iPods orginalhörsladdar stela som sugrör så fort kylan kommer?
De "lyfts" ju ur öronen hela tiden pga detta.

Snacka om konstruktionsmiss! Hur svårt skall det vara att utveckla det vita plasthöljet runt sladden i silikonbaserad gummiplast för att slippa köldstela sladdar?

Nu kommer nog säkert någon skriva "köp koss the plug" eller liknande.
Jag svarar nej! Jag tycker iPods lurar är snygga, och funkar annars, och tänker inte köpa andra. Men jag vill att de skall funka i andra förhållanden än i "californian sun"..

Det gäller både standard och in-ear-plug, och har varit likadant på alla mina ipods..

skärpning!

Ursprungligen av ridax:

Tycker du är helt fel ute i din analys. För det första tekniken... Du bara pekar på försämringarna som batteritid och lagringsutrymme. Du väljer att med total tystnad förbigå det faktum att nanon är flash-baserad vilket ger en helt annan hållbarhet. Jag skulle vilja påstå att den totala "musiktiden" (för att välja ett av dina uttryck) är väldigt mycket längre med nanon. Länge efter att minins hårddisk har kraschat efter att du har tappat den i golvet så spelara nanon fortfarande.

Sedan klagar du på designen... Det är bara en stor iPod i miniatyrformat och sedan drar du någon konstig liknelse med JOS... Jag tycker inte nanon har minsta likhet med en JOS, iPod front eller inte. Istället för att klaga på att ditt och datt om designen, varför inte komma till kärnfrågan... Är den SNYGG? Det är väl det som är väsentligt, inte om den liknar ditt eller datt. Om du vill kalla det en iPod i miniatyrformat, så varsågod. Varför skulle jag bry mig? Jag tycker ju att nanon är den snyggaste mp3-spelaren jag har sett, varför skulle jag du tycka att det är väsentligt om du tycker det liknar en rutten persika? Ännu mindre eftersom tydligen du själv också tydligen tycker nanon är snygg. Varför då inte erkänna detta oförbehållet istället för att komma med påståenden om att det liknar något annat? Tydligen liknar det inte det där andra sådär totalt, eftersom nanon är så mycket snyggare...

Om du personligen hellre hade sett en mini med 10Gb eller så... det visar ju bara att du själv är missnöjd med din egen iPods utseende. Hårddiskbaserad 10 Gb iPod... det fanns ju för väldigt länge sedan. En 10 Gb Mini hade de flesta mottagit med en gäspning...

Jag tror inte alls nanon kommer att bli någon flopp. Det är helt enkelt så att julförsäljningen inte har startat än och nanon finns inte tillgänglig på ett sådant sätt att den kan sälja stort.

Oj! det var hårda toner.

Det var inte min mening att förnärma dig i ditt produktval (eller någon annan)
Jag tycker (vilket jag också skrev) att Nano är en förbaskat snygg spelare. Den enda designmissen jag påpekar är att den är för liten och för tunn vilket resulterar i att den begränsas, och tar ett steg tillbaka i både batteritid, utrymme och storlek av display. Ipod enligt mig skall inte kännetecknas av någon liten tumspelare/halssmycke. Det är inte så de nischat sig, då halssmyckesmodeller är något som för tankarna till spelare som JoS.
När du säger att "Hårddiskbaserad 10 Gb iPod... det fanns ju för väldigt länge sedan." så kan det väl även tilläggas att du jämför äpplen med päron, då du snackar om G1 standard-ipods. Resonerar man så kan man ju säga att 4GB som är max på Nanon var snikmodellen av Minin, som enligt dig då borde vara en gäspning?
Givetvis vet jag att människor har olika behov. Jag har haft 3 iPods av olika modeller. Jag har även haft JoS och andra smyckesspelare. De är alla bra i olika kontexter!
Men för att vara en efterträdare till iPod Mini så hade jag personligen sett en större modell än nano i samma designspråk. Gärna med andra nydananden för apple. Radio eller kanske diktafonmöjligheter? och som jag innan nämde. Mer utrymme än 2-4 GB.
iPod för mig är inte något Steve Jobs presenterade för några veckor sedan. Inte heller Shuffle. So go ahead..Kalla mig gärna konservativ!

Jag har dock full förståelse för folk som tycker helt olikt mig. Det handlar ju bara om min ytterst personliga åsikt på ett forum, och inget annat, så snälla förlåt mig

Missförstå mig rätt nu, för Nano är en väldigt snygg liten MP3-spelare, men man måste ändå ha i åtanke "vad har apple skapat?"

Det är i stort sett en exakt replika i miniatyr flashformat av standard iPod, som för tankarna till en jens of sweden med ipod-front. Inget direkt nytt egentligen!

Vad de sedan har gjort är att de gjort en efterträdare till minin där viktigaste kärnfunktionerna (musiktiden, och batteritiden) har blivit sämre, samtidigt som spelaren har blivit dyrare. Vill folk ha minimalism kör det på shuffle, vill de vara lagom kör de på mini, vill de vara MrApple full ut kör de den stora ipoden. Jag tror folk ser detta, och därav säljer Nanon ganska dåligt, då den trots sin sleeka design inte tillför något nytt.

Jag personligen hade npg hellre sett en ny Mini med det klassiska utseendet som standard ipod och nano har.. kanske med en ny hårddisk på 8gb i alternativ + givetvis en krispig färgskärm.

Steve: If it's aint broken.. dont fix it

Passar väl in i konceptet med den klassiska ipoden bättre, fast det är en flashspelare då...

Matchar exempelvis Photo / Colour bättre

Däremot är den lite väl liten. Känns som en iriver eller jens of sweden eller något. Skärmen och scrollhjulet är på tok för litet för min smak, men snygg var den faktiskt!