Apple skjuter på funktioner i IOS och Mac OS för att fokusera på kvalitet

Funktioner som planerats till nästa version av Mac OS och IOS uppges skjutas till nästa år så att Apple kan fokusera på att förbättra systemens kvalitet.

Under 2017 hade Apple en hel del problem med operativsystemen Mac OS och IOS. Utöver stora och rätt pinsamma säkerhetsproblem har framför allt IOS 11 utmålats som en av de minst polerade versionerna av systemet på länge. Apple verkar förstå vikten i att ta detta på allvar och uppges nu skjuta på nya funktioner i båda systemen till nästa år för att istället fokusera på kvalitetsförbättringar.

Rykten om IOS 12, som förväntas presenteras under WWDC-mässan i juni, kommer från industriveteranen Ina Fried hos Axios. Enligt denna rapport ska Craig Federighi, som ansvarar för Apples mjukvaruavdelning, informerat anställda om att vissa funktioner i IOS 12 får skjutas till nästa år då kvalitetsförbättringar står i fokus.

Några av funktionerna som uppges varit planerade till IOS 12 inkluderar bland annat en ny hemskärm, ett nytt gränssnitt för Car Play samt förbättringar i gränssnitten för kameran och e-postappen Mail. Istället ska prestanda och stabilitet förbättras avsevärt.

Även nästa version av Mac OS ska förbättras sett till prestanda, stabilitet och generell kvalitet (vilket förhoppningsvis inkluderar säkerhetstänk), men vilka planerade funktioner som skjuts på framtiden anges inte i den läckta informationen.

Att vi går miste om nya funktioner och förbättrade gränssnitt är så klart tråkigt, men om Apple lyckas med ambitionen att höja kvaliteten i de båda plattformarna får dessa funktioner en betydligt bättre grund att stå på när de väl letar sig in i kommande versioner av systemen.

Kommentarer
9 svar

Nästa vecka kommer Sony visa upp sin nya Android-telefon på Mobile World Congress och i dag släppte de en kryptiskt video för telefonen.

Nyligen valde Google att plocka bort direktlänkar till bilder bland sökresultaten. En klart irriterande grej men något som nu går att fixa genom ett enkelt tillägg.

Ett speciellt indiskt tecken fick appar på IOS-enheter att krascha vilket gjorde livet surt för folk med trollande kompisar. Nu har Apple löst den irriterande buggen med nyligen släppta IOS 11.2.6.

Vi vill tipsa om Lametric Time, en smart liten kontrollpanel med snygg pixelgrafik som funkar både på jobbet och hemma.

Ytterligare en instruktionsfilm för Homepod når Youtube, denna gången med fokus på att få ut det mesta av sin smarta högtalare.

Apples nya högeffektiva bildformat sparar dig utrymme, men är inte kompatibelt med allt och att konvertera stora mängder bilder tar tid. Denna snabbguide gör processen snabb och enkel.