Apple skjuter på funktioner i IOS och Mac OS för att fokusera på kvalitet

Funktioner som planerats till nästa version av Mac OS och IOS uppges skjutas till nästa år så att Apple kan fokusera på att förbättra systemens kvalitet.

Under 2017 hade Apple en hel del problem med operativsystemen Mac OS och IOS. Utöver stora och rätt pinsamma säkerhetsproblem har framför allt IOS 11 utmålats som en av de minst polerade versionerna av systemet på länge. Apple verkar förstå vikten i att ta detta på allvar och uppges nu skjuta på nya funktioner i båda systemen till nästa år för att istället fokusera på kvalitetsförbättringar.

Rykten om IOS 12, som förväntas presenteras under WWDC-mässan i juni, kommer från industriveteranen Ina Fried hos Axios. Enligt denna rapport ska Craig Federighi, som ansvarar för Apples mjukvaruavdelning, informerat anställda om att vissa funktioner i IOS 12 får skjutas till nästa år då kvalitetsförbättringar står i fokus.

Några av funktionerna som uppges varit planerade till IOS 12 inkluderar bland annat en ny hemskärm, ett nytt gränssnitt för Car Play samt förbättringar i gränssnitten för kameran och e-postappen Mail. Istället ska prestanda och stabilitet förbättras avsevärt.

Även nästa version av Mac OS ska förbättras sett till prestanda, stabilitet och generell kvalitet (vilket förhoppningsvis inkluderar säkerhetstänk), men vilka planerade funktioner som skjuts på framtiden anges inte i den läckta informationen.

Att vi går miste om nya funktioner och förbättrade gränssnitt är så klart tråkigt, men om Apple lyckas med ambitionen att höja kvaliteten i de båda plattformarna får dessa funktioner en betydligt bättre grund att stå på när de väl letar sig in i kommande versioner av systemen.

Kommentarer
9 svar

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!