Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple skjuter på funktioner i IOS och Mac OS för att fokusera på kvalitet

Funktioner som planerats till nästa version av Mac OS och IOS uppges skjutas till nästa år så att Apple kan fokusera på att förbättra systemens kvalitet.

Under 2017 hade Apple en hel del problem med operativsystemen Mac OS och IOS. Utöver stora och rätt pinsamma säkerhetsproblem har framför allt IOS 11 utmålats som en av de minst polerade versionerna av systemet på länge. Apple verkar förstå vikten i att ta detta på allvar och uppges nu skjuta på nya funktioner i båda systemen till nästa år för att istället fokusera på kvalitetsförbättringar.

Rykten om IOS 12, som förväntas presenteras under WWDC-mässan i juni, kommer från industriveteranen Ina Fried hos Axios. Enligt denna rapport ska Craig Federighi, som ansvarar för Apples mjukvaruavdelning, informerat anställda om att vissa funktioner i IOS 12 får skjutas till nästa år då kvalitetsförbättringar står i fokus.

Några av funktionerna som uppges varit planerade till IOS 12 inkluderar bland annat en ny hemskärm, ett nytt gränssnitt för Car Play samt förbättringar i gränssnitten för kameran och e-postappen Mail. Istället ska prestanda och stabilitet förbättras avsevärt.

Även nästa version av Mac OS ska förbättras sett till prestanda, stabilitet och generell kvalitet (vilket förhoppningsvis inkluderar säkerhetstänk), men vilka planerade funktioner som skjuts på framtiden anges inte i den läckta informationen.

Att vi går miste om nya funktioner och förbättrade gränssnitt är så klart tråkigt, men om Apple lyckas med ambitionen att höja kvaliteten i de båda plattformarna får dessa funktioner en betydligt bättre grund att stå på när de väl letar sig in i kommande versioner av systemen.

Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.