Apple skjuter på funktioner i IOS och Mac OS för att fokusera på kvalitet

Funktioner som planerats till nästa version av Mac OS och IOS uppges skjutas till nästa år så att Apple kan fokusera på att förbättra systemens kvalitet.

Under 2017 hade Apple en hel del problem med operativsystemen Mac OS och IOS. Utöver stora och rätt pinsamma säkerhetsproblem har framför allt IOS 11 utmålats som en av de minst polerade versionerna av systemet på länge. Apple verkar förstå vikten i att ta detta på allvar och uppges nu skjuta på nya funktioner i båda systemen till nästa år för att istället fokusera på kvalitetsförbättringar.

Rykten om IOS 12, som förväntas presenteras under WWDC-mässan i juni, kommer från industriveteranen Ina Fried hos Axios. Enligt denna rapport ska Craig Federighi, som ansvarar för Apples mjukvaruavdelning, informerat anställda om att vissa funktioner i IOS 12 får skjutas till nästa år då kvalitetsförbättringar står i fokus.

Några av funktionerna som uppges varit planerade till IOS 12 inkluderar bland annat en ny hemskärm, ett nytt gränssnitt för Car Play samt förbättringar i gränssnitten för kameran och e-postappen Mail. Istället ska prestanda och stabilitet förbättras avsevärt.

Även nästa version av Mac OS ska förbättras sett till prestanda, stabilitet och generell kvalitet (vilket förhoppningsvis inkluderar säkerhetstänk), men vilka planerade funktioner som skjuts på framtiden anges inte i den läckta informationen.

Att vi går miste om nya funktioner och förbättrade gränssnitt är så klart tråkigt, men om Apple lyckas med ambitionen att höja kvaliteten i de båda plattformarna får dessa funktioner en betydligt bättre grund att stå på när de väl letar sig in i kommande versioner av systemen.

Kommentarer
9 svar

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.