Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
palb

palb

Medlem
  • Registrerad 2006-03-25
  • Senast aktiv 2010-11-11
  • Antal inlägg 87

Foruminlägg

De senaste inläggen palb har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2010-11-11 19:18
Ursprungligen av FrrH:

Vad för problem med grafiken?

Apple - Support - Discussions - Snow Leopard 10.6.4 graphic problem ...

  • Medlem
  • 2010-11-11 15:24

Märker ingen större skillnad. Problemet med grafiken tycks kvarstå.

  • Medlem
  • 2010-10-28 23:01
Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Hur definierar du "fixa lite"?

Fixa buggar? (i så fall - vilka?)

Grafiken. Många har problem med den. Mac OS beter sig segt och slött. Väldigt irriterande.

  • Medlem
  • 2010-06-07 23:49
Ursprungligen av Robo-X:

Apple var självklart inte först med video telefoni men det som de har gjort att göra det extremt enkelt. Att byta från front kameran till bak kameran har jag inte sett någonstans. Men i och för sig jag tror jag har aldrig sett någon använda video telefoni på en mobil förut. Förutom några reklam filmer från nokia för 3-4 år sen.

Att det inte fungerar över 3G kan vi tacka AT&T för.

//Rob

Tror HTC Evo kan det, men inte helt säker. De ligger ganska nära varandra vad gäller specs, men som vanligt låter det på Apple som om de var först.

Sprint HTC EVO? 4G

Imponerande men ändå inte. Fin och elegant och allt det där men trots det lite tråkig.

  • Medlem
  • 2010-05-24 17:20

Jag ser ingen större likhet mellan situationen då och nu. Däremot tror jag Apple kommer få se en ökad konkurrens på Apples egna villkor. Jag tycker Android är mer intressant än iPhone OS, åtminstone HTCs GUI, och jag tycker HTC är mer spännande rent designmässigt än iPhone. Nya kommande iPhone är inte ett steg framåt i mina ögon. Apple har fastnat lite i samma designspår. För mig är det lite tråkighetsstämpel över deras produkter. iPad är häftig men designen känns inte ny eller unik – förutom själva konceptet.

Det händer en hel del inom Linux. Det är långt kvar till Mac OS. Men inte så värst långt som många tror. Det som saknas är att man anammar design på samma nivå som Apple och då kommer det gå fram med stormsteg. Så visst kan Apple tappa sin position igen. Det som talar för Apple är återigen den unika helheten. Men den är inte något som bara Apple kan skapa.

Oavsett är det spännande med konkurrens. Och vid behov kan Apple säkert ta nya tag med designstrategin.

  • Medlem
  • 2009-07-10 20:03
Ursprungligen av planB:

Problemet är helt enkelt att man både försöker se 99mac som ett slags gemenskap OCH en slimmad, strukturerad fakta-databas. Jag tror inte det är en bra idé helt enkelt. Som faktadatabas är den för pratig, ostrukturerad, delvis föråldrad. Som gemenskap hämmas den av modereringen.

Bra sagt. Det förklarar nog en del personers reaktioner och att det kanske rör sig om ett missförstånd. Jag har aldrig sett 99mac som en faktadatabas. Vem har egentligen gjort det? Tror det krävs ett annat upplägg för det, att inte se ut som ett Forum, inte flagga för "diskussioner", m m.

  • Medlem
  • 2009-07-10 11:13
Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

En sak som man måste ta upp i de här sammanhangen och det är den "lättkränkthet" som vissa uppvisar:

Somliga personer tål helt enkelt inte att höra att de är off-topic, även om de är det, att få höra att de kan hitta svaret genom en enkel sökning etc. etc. utan de tar varje moderering som en personlig förolämpning och känner sig kränkta.

Därmed inte sagt att vi som moderatorer är ofelbara, såklart inte, vi begår misstag och fel som alla andra, men viss kritik har absolut ingen annan grund än de klagandes egen lättkränkthet.

Allvarligt talat hur kan någon vuxen människa bli upprörd över att bli uppmanad att söka svaret innan man postar?

Du har säkert rätt, till viss del. I exemplet ovan tror jag dock det är en känslighet bland er moderatorer, eller den av er som känner sig träffad. Jag tror hela denna tråden mer handlar om det än något annat.

Handen på hjärtat, hur ofta behöver ni gå in och moderera? Hade det spelat någon roll om ni inte gjorde det? Med erfarenhet från många andra forum så tror jag inte det. Det beror förstås på vilken typ av forum det är. Därmed inte sagt att ni inte behövs. Ni behövs, speciellt för att hålla stämningen uppe och ge kloka svar, som vi alla är tacksamma för

  • Medlem
  • 2009-07-10 10:58
Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Då ställer han den i en av de andra trådarna, där man diskuterar exakt samma ämne.
Vi försöker undvika att ha flera parallella trådar där samma sak diskuteras.

Nej, det är inte hans personliga tråd, där han kan prata om vad som helst. Och det är inte heller min. Det är hela forumets. Tråden ska fylla en funktion på forumet, som en del av något slags faktabank. När någon längre fram letar efter information om just det problemet, så ska man inte behöva leta i flera olika trådar - utan för sökbarhetens skull är det bättre att ha ett ämne i en tråd.

Jag förstår. Personligen tycker jag det är fel sätt.

  • Medlem
  • 2009-07-10 01:40
Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

På vilket sätt är det rysligt?

Frågeställaren får flera länkar till trådar där ämnet tas upp - där han dels kan läsa om andras erfarenheter med samma problem, och dels kan fortsätta diskutera frågan.

Och för att undvika att samma fråga diskuteras parallellt i ännu en tråd, så stänger vi den ena.

Berätta gärna hur du tycker att den tråden skulle ha utvecklats...

Rysligt var väl kanske att ta i. Men med tanke på utgångspunkten i denna tråd tycker jag det är rätt självförklarande.

Lägg er inte i på det sättet så bli allt mycket bättre. Det finns flera orsaker till det. En är att det inte är din tråd utan frågeställarens. Måhända hade han en följdfråga på lur. Vem vet. Jag vet inte var du rör dig i övrigt på nätet men i mina ögon anses det inte som ett speciellt trevligt sätt. Släpp på garden. Det funkar på andra ställen så varför inte här?

  • Medlem
  • 2009-07-09 23:29
Ursprungligen av Goflorp:

Mwn, vad mer skulle kunna komma fram. fråga påstående i inlägg ETT, svar i nr TVÅ.

Efter det skulle det ju bara blivit Buhu och tandagnisslan.
Vad mer skulle kunna komma fram genom diskussion?

Du är ju ytterligare en av dessa newbies som sitter där och pöser och tycker en jävla massa om ett forum som jag har vart med på i åratal, du verkar ju inte känna hur pulsen går här.
Trådskaparen till den här tråden har numera (wow) 8 inlägg.
"Denna diskussion" som du tycker skall vara en väckarklocka har vi haft dussinet gånger.

Istället för att falla in i den allmänna klagokören så kan du väl se till då att:
1) var aktiv
2) påverka forumet åt det håll du vill se det utvecklas.
3) Var hjälpsam
4) Erkänn att du själv inte har patent på "sanningen", alltid rätt och är bättre än andra.
5) var en bra förebild för andra, hjälp till, var schysst, var trevlig.

"du har blivit modererad, acceptera det" PUNKT.

"newbies". Den var bra.

Vad gäller just detta forum har jag varit med länge (fast kanske inte som medlem, minns inte riktigt när jag blev det egentligen, har för mig att jag varit med sedan tidigare fast kanske under annat namn). Läser det ofta, nästan dagligen, samt söker info.

"1) var aktiv"

Det beror på stämningen här om man har lust att hänga här mer aktivt. Det är dessutom upp till mig och inte dig. Eller finns det regler för det också?

"2) påverka forumet åt det håll du vill se det utvecklas."

Tja, det är det jag försöker göra. Hoppas det är ok.

"3) Var hjälpsam"

Precis. Kunde inte sagt det bättre själv. Exemplet ovan är inte det. Just därför hör den sortens beteende inte hemma på ett forum, som jag ser det. Däremot försöker jag vara hjälpsam till frågeställaren med min syn på hans inlägg.

"4) Erkänn att du själv inte har patent på "sanningen", alltid rätt och är bättre än andra."

Den förstår jag inte i sammanhanget. Tycker annars den är rätt träffande för ditt inlägg.

"5) var en bra förebild för andra, hjälp till, var schysst, var trevlig."

Sant. Men jag misstänker att du inte riktigt förstått vad detta handlar om. Ditt svar är ett sådant som gör att man inte har lust att vara "aktiv" här.

  • Medlem
  • 2009-07-09 22:43
Ursprungligen av planB:

Information har företräde framför gemenskap på 99mac. Inget fel med det, men det blir mer strama tyglar då på hur trådar utvecklas.

Ett exempel är detta:

http://www.99.se/apple-programvara/267143-mejlen-foersvann-efter-borttag-konto.html

OK att frågeställaren fått svar, men hade man varit lite mer flexibel ifråga om information/människa hade det varit intressant att veta hur den "tragedin" utvecklades.

Brrr. Rysligt exempel. Personligen tycker jag inte denna sorts beteende hör hemma på ett forum. Finns det inte en huvudmoderator som moderar moderatorerna?

Att denna diskussion ens pågår borde vara en väckarklocka.

  • Medlem
  • 2009-07-09 18:10
Ursprungligen av noren:

Dit jag vill komma är att det verkar vara en otroligt tråkig stämning här nu.

Jag kan inte annat än hålla med dig. Med erfarenhet av en mängd forum under årens lopp, dagligt sökande, m m, så påstår jag att du har en viss poäng. Det märks när det är en dålig stämning på ett forum. Som jag ser det beror det på de som skriver, så klart, men också på de som moderar.

Det krävs en viss social talang för att vara en bra moderator, något man har naturligt inte beroende på hur länge man varit med eller hur många inlägg man gjort. Jag tycker en bra moderator är bra på att skapa och bibehålla stämningen.

Rundgång på information är ett problem men något vi får leva med. Hellre det än att tillrättavisa folk och att stämningen blir dålig. Och ta inte för givet att folk inte har sökt. Det är jäkligt ofta man inte hittar rätt info fast det har frågats fler gånger förut. Kanske för att varje situation eller problem kan uttryckas på så många olika sätt.

Ha det bra, och upp med humöret.

  • Medlem
  • 2009-02-24 19:53

Den funkar verkligen bra. Snabb. Men det som är verkligen är intressant är alla nya möjligheter som öppnas för skapandet av webbapplikationer.

  • Medlem
  • 2009-02-24 15:45

Funkar fint. Vore förstås bra om man fick reda på att den skriver över Safari 3.