Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Goblim

Goblim

Medlem
  • Registrerad 2006-03-08
  • Senast aktiv 2013-07-12
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen Goblim har skrivit i forumet.

Ursprungligen av cubeis:

Okey då pratar vi årsmodell middle år 2009. En 4 år gammal dator som du säkert ser i coconutbattery info. 48 month old.

Då pratar vi 3500 kr. Visst tryck på det fina skicket och sätt ett utgångspris på 3900 kr.

Nu kan jag nog inte hjälpa dig mer.

45 Months för att vara exakt...

Tack för hjälpen!

Ursprungligen av cubeis:

Oj endast 75 stycken det var inte många då är väl batteriet hyfsat okey och inte omedelbart på fallrepet.

Då gäller det årsmodellen och grafikkortet ?

MacBookPro5,5 MB991xx/A

NVIDIA GeForce 9400M 256 MB

Ursprungligen av cubeis:

Laddcyklarna "CoconutBattery" är det intressanta hur många pratar vi om ?

75 st.

Jag kollade nu med programmet "CoconutBattery" och detta gav ett resultat att Battery capacity = 71%. Jag har dock inte märkt av någon avsevärd skillnad i batteritid nu jämfört med när den var ny. Tror tyvärr inte jag har kvar originalkartongen och originalkvittot slängde jag någon gång för jag ville inte bli påmind om hur j---mycket jag betalat för den när den var ny. Utseendemässigt är datorn dock i perfekt skick.

Jag har en MacBook Pro 13" med Intel Core 2 Duo @ 2.53GHz, 4 GB RAM och 250 GB HD. Den ser ut som ny och fungerar lika bra som när jag köpte den ny. Jag funderar nu på att sälja den. Hur mycket kan man få för den? Svara ärligt tack.

Försöker göra en Windows-partition med Boot Camp-assistenten och får upp följande meddelande:

"Hårddisken kan inte partitioneras eftersom en del filer inte kan flyttas.
Säkerhetskopiera hårddisken och formatera den som en enda volym i formatet Mac OS Extended (journalförd) med Skivverktyg. Återskapa informationen på hårddisken och försök att använda Boot Camp-assistent igen."

Jag har sökt på detta och fått fram att det kan bero på att mac-delen av partititionen är för liten? Grejen är att jag vill göra mac-partititionen så liten som möjligt. Hur vet man hur liten den kan vara som minimum?

Som frågan lyder. När jag håller inne högra alt tangenten och går igenom siffrorna får jag följande: $€{[[]}\~µ

Edit: Jag hittade det nu, det var på <>-knappen. Varför i helvete syns inte den symbolen på tangentbordet som det gör på vanliga tangentbord??? Jag hatar Apple.

Har en Macbook pro som jag kör Boot camp på. Om jag slår igen luckan (skärmen) på den blir den svart men när jag öppnar den igen så fortsätter den vara svart, fast jag ökat ljusstyrkan till max. Har även testat att trycka på massa knappar för att få den att "vakna" men inget händer. Hur fixar man detta?

Om nu detta "Bonjour" är orsaken, kan man ladda ner det nånstans? Har tyvärr inte möjlighet att testa tangentbordet på någon annan dator just nu

Annars återstår min fråga, var hittar man drivrutiner till Boot camp?

Caps Lock lyser inte när jag trycker på den, ingen knapp reagerar.

Har haft ett apple-tangentbord inkopplat till Windows 7 och det har alltid fungerat tidigare. Men nu plötsligt så reagerar inte datorn på en enda tangent jag trycker på. Har provat att starta om datorn och koppla ut och in sladden, men det är fortfarande likadant.

Det fungerade tidigare idag, bara plötsligt så slutade tangentbordet fungera. Finns det något man kan göra? Jag tänkte jag skulle uppdatera drivrutiner för boot camp men jag hittar inte dem, någon som har en exakt länk där man laddar ner dem?

Tog förresten bort programmet "Bonjour" tidigare eftersom jag aldrig någonsin använt det. Kan det ha med det att göra?

Verkligen ingen som vet svaret på detta? Är ju sjukt störande när man vill ställa in volymen.

Wee, lyckades äntligen få upp kontrollpanelen (som låg utanför bild) och efter att ha suttit och petat lite i inställningarna så fixade det sig på något konstigt sätt.

Nu undrar jag bara, hur stänger man av tangentbordsbelysningen i Windows Bootcamp-läge?

Nu lyckades jag koppla in en annan extern skärm som jag fick bild på, men på den inbyggda skärmen är det fortfarande svart. Men vad är det för inställningar som ska ändras? Har testat de som finns i kontrollpanelen, dvs. att "använd endast skärm 1 eller 2, se på båda skärmar, utöka skärmen" (vad valen nu heter), oavsett vilket jag väljer så är den inbyggda skärmen svart.

Behöver experthjälp!

Har en MacBook Pro 13" som när jag kör i mac-läge funkar precis som den ska, oavsett om jag kör endast den inbyggda skärmen eller kopplar in en extern. När jag däremot startar datorn i BootCamp-läge så visas endast "Windows startar" på skärmen, sedan när inloggningsrutan ska komma upp så är det bara svart. Tidigare funkade det dock om jag hade en extern skärm inkopplad, då var det endast bild på den externa, tyvärr har dock den externa skärmen jag brukade använda gått sönder och nu är det ingen bild någonstans, vare sig på den inbyggda skärmen eller om jag kopplar in externa, har prövat två olika externa och de säger bara "No signal detected".

Någon idé vad detta kan bero på och hur man kan fixa det?

Webcammen på min macbook pro har slutat funka. Den inbyggda alltså. På enhetshanteraren är det ett utropstecken på "built in sight". Kör bootcamp windows 7, funkade perfekt igår. Tror det kan ha göra med att den inbygda skärmen har blivit permanent avstängd, för den verkar inte gå att sätta på heller. Kör en extern skärm, men den inbyggda skärmen är bara svart när jag loggar in, fast jag kör duplicate display.

Någon som vet vad som kan vara fel, hur man kan fixa?