Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
bmwpower

bmwpower

Medlem
  • Plats Västerås
  • Registrerad 2006-12-06
  • Senast aktiv 2012-02-16
  • Antal inlägg 35

Foruminlägg

De senaste inläggen bmwpower har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Marcus K:

Om det skedde inom det senaste året så måste jag gratulera. Jag köpte en iBook G4 1.2 GHz för två år sedan för 2500 kronor och det tyckte jag var väl mycket redan då. Idag skulle jag inte ge mer än tusenlappen för samma dator, möjligen lite mer om batteriet hade varit bättre.

Det var bara tre veckor sedan. Fick säkert 7-8 svar, några med bud men i alla fall ett par som ville köpa den till angivet pris och få den skickad, men backade ur när jag ville ha betalt i förskott. Jag klandrar dom inte men ingen vet om dom hämtat ut datorn om jag skickat den mot pf.

Nu kom det ett stockholmspar i en Lexus och hämtade den (Västerås). Och batteriet var mycket bra. 6 år gammalt men fyra gånger kapaciteten mot min förra årsgamla MacBook Pro alu. iBooken var snygg och prydlig med alla papper, skivor och tillbehör i originalkartong, det ser rätt bra ut i en annons och kan kanske dra upp priset en smula.

Jag fick 2500:- efter några dagars annonsering för en 800 Mhz med 640 Mb RAM och 30 Gb hårddisk. Du borde väl kunna värdera din några kronor högre.

Ursprungligen av Frecar:

Jag kör med 1.2 men kan inte spela upp låtar som är köpta i itunes store, det står "Det finns inga spår". Har jag däremot lagt in skivan själv i itunes så kan ps3an spela upp den.
Vet inte riktigt vilket format dom laddas ner i när man köper dom, är det AAC?
Och vad konverteras skivorna till som man laddar in i itunes?
Finns det någon som kommit på en lösning?

För övrigt fungerar det näst intill felfritt, klart värt pengarna:)

Det är AAC men problemet är att låtar köpta i iTunes Music Store oftast är DRM-skyddade. Saxat från Nullrivers supportsida: "Songs purchased from the iTunes Music Store are DRM protected and the PlayStation 3 does not support the iTunes (Apple) DRM, therefore these songs cannot be played back on your PlayStation 3. A workaround is to burn these songs to an Audio CD using iTunes and then re-import them into iTunes as MP3s."

Jag kör Medialink via en vanlig Airport och det funkar utmärkt. Mpeg och AAC funkar inte, men mp3, avi och wmv tuffar utan problem. Körde långfilm trådlöst två rum bort från basstationen i går kväll och det funkade kanon, utom att det tappade kontakten ibland vid snabbspolning. Ny version 1.2 sägs råda bot på AAC-problemet, men jag lyckas inte installera den. 1.1 vägrar att låta sig ersättas eller tas bort!? Får väl trixa lite mer.

Hihi, otroligt. En rejäl smäll mot marmorbordet och 4G 40-giggaren hoppar igång igen efter att jag försökt allt annat vad gäller felsökningscheman

Suvve. Funkade för mig också. Snyggt av Apple att inte klyva hårstrån för att slippa skicka ut skivor.

Alltså, vilket datum på fakturan är det som gäller egentligen? Jag beställde en MacBook Pro orderdatum 25/9 som skickades från Apple 2/10 som jag fick 12/10.

Har haft min K750i i 10 dagar nu, och den har inte dummat sig på något sätt eller behövts startats om en enda gång. Trivs mycket bra med telefonen som helhet, den är ett jättelyft mot den gamla T630. Hade planerat att köpa en enklare digitalkamera som komplement till D70:n, men det behövs inte nu. Shufflen behövs nästan inte heller men den hade jag hunnit köpa

Jag hade en 12" 1 Ghz Powerbook med 768 Mb RAM vars fläkt startade vid cirka 50° och sedan brusade i princip hela tiden. Vid hög processorbelastning och cirka 60° varvade fläkten upp ytterligare. Lät såväl när den var kopplad till nätet och extern skärm som när den kördes på batteri. Mycket irriterande. Jag provade Silent Night men ingen skillnad, möjligen funkar den bara på 867 Mhz-aren.

Jag gillar tysta datorer, och det enda sättet jag kunde lösa detta på var att byta upp mig till en 15" Pb. Trots bara 512 RAM än så länge är den i princip ljudlös oberoende vad jag lassar på den, vid normal arbetstemperatur 50-52° är ljudnivån mycket låg. Även om processorn jobbar för fullt 60-65° låter det tillnärmelsevis inte lika mycket som 12-tummaren gjorde på tomgång vid 52°...

Hmm, så enda sättet att rädda ett befintligt program är att spegla hela hårddisken och sedan stoppa tillbaka filer manuellt en och en från olika obskyra bibliotek (såvida man inte vill eller kan spegla tillbaka hela hårddisken)? Trodde aldrig jag skulle säga det men det luktar ju nästan Windows ju.

Jaja, jag hade problemet under kontroll så tillvida att hemmappen är back-uppad och alla program fanns att installera om. Utom då det där jämra Tony Hawk som var förinstallerat och inte verkar finnas som installerare på någon av skivorna som medföljde.

I samband med en omformatering av hustruns iBook G4 så flyttade jag i backup-syfte mapparna med de program jag ville ha kvar till en annan hårddisk (via nätverket). Men när jag helt enkelt dragit tillbaka programmen till den fräscha disken så startar dom inte. Alla program har visserligen kunnat ominstalleras (vilket ju är det bästa). Utom Tony Hawk 4 som ju var bundlat med iBooken och nu vill ungarna spela det.

Jag hittar inte installationsfiler för Tony Hawk någonstans på systemskivorna till iBooken heller. Jag har tittat i paketen med hjälp av Pacifist och ingenstans verkar spelet finnas. Eller? Har nog ingen lust att göra en komplett System Restore utifall att spelet skulle dyka upp.

Jag har joxat med behörigheter och testat lite olika inställningar. Inget verkar hjälpa, programikonen studsar någon sekund i dockan men försvinner ganska omgående utan felmeddelande.

Problemet är nog inte isolerat till Tony Hawk, flera andra program startade inte heller som sagt. Skall det helt enkelt inte går att på OS9-vis flytta programmappar hejvilt, eller finns det en lösning på problemet?

Mvh
/Janne

Ursprungligen av kirsti:

buääääää
nä, det är inte den... tänkom ändå!
det är en m5-upphaussad 528ia, det får duga sålänge
vad kör du själv?

Hehe, synd. Ett tag trodde jag att jag sprungit på en alldeles okänd M5 E28 Fast 528i är inte dåligt det heller.

Jag åker M5 själv. En touring från 1992. Nummer 17 av 891 tillverkade. Du ser bild på den om du klickar på "Prylar" i rutan till vänster.

Ursprungligen av kirsti:

har en e28, m5 från 1986 som jag inte alls putsar så mycket på som hon förtjänar - lite mycket annat som går före. mesigt, jag vet...

Har du en M5 E28? En äkta alltså, inte M535i? Inte dåligt i så fall, en legendarisk bil som handbyggdes av BMW Motorsport i endast 2100 exemplar. Kungen hade en, trots att bilen inte gick att typa i Sverige. Men det har tagits in ett antal efter att importen släpptes fri. Berätta gärna mer. Välkommen förresten.

Ursprungligen av surak:

Så innan krävdes allså enorma stöd till SJ från staten varje år? Eller kan det ha varit så att de delarna av Statens Järnvägar som numera är separata egna bolag gick bättre än just persontrafik och kunde väga upp för eventuella förluster inom den grenen.

För mig känns det som det kan vara rätt svårt att få just persontrafik att bli lönsamt i och med att det
är svårt att ta ut priser som väger upp upp för kostnaderna samtidigt som man håller någorlunda hög kvalite på tjänsten.

Statens Järnvägar hade nog statligt stöd, men hur omfattande vet jag ej. Dock tror jag inte att särskilt många avdelningar gick med något större överskott, i vart fall inte så det kunde täcka upp eventuella förluster för persontrafiken. Om det är sant vet jag inte, men det sägs att det inte finns något land i världen där tågtrafiken som helhet genererar ren vinst till staten. Ledsen för de diffusa svaren, men transportpolitik är inte min grej. Ingen som vill veta något om halvgamla BMW-bilar

Mvh
/Janne